- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gabriela Firea, vești bune la început de 2023: „Programul social național pentru creșterea natalității este un succes”

09 Jan, 17:59 • Bocioacă Bianca
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a transmis că există deja peste 7.200 de solicitări pentru programul de creștere a natalității.
Gabriela Firea, vești bune la început de 2023: „Programul social național pentru creșterea natalității este un succes”

Ministrul Gabriela Firea vine cu vești îmbucurătoare pentru noul an. Peste 7.200 de solicitări pentru programul de creștere a natalității au fost făcute, sunt înregistrate proiecte pentru 150 de centre de zi pentru copii, iar implementarea cardului pentri tineri este la un pas distanță.

„Începem anul cu veşti foarte bune! Avem deja peste 7.200 de solicitări pentru programul de creştere a natalităţii, înregistrăm proiecte pentru reţeaua celor 150 de centre de zi pentru copii şi facem paşi rapizi pentru implementarea cardului pentru tineri. Sunt extrem de bucuroasă să constat că programul social naţional pentru creşterea natalităţii este un succes.

Până astăzi, au fost trimise peste 7.200 de solicitări pentru sprijinul financiar dedicat cuplurilor sau persoanelor infertile. Avem deja aproape 200 de dosare care au fost declarate eligibile, iar zilele acestea vor fi transmise şi primele vouchere. Practic, de săptămâna viitoare primii participanţi la program vor putea să înceapă tratamentul şi să-şi cumpere medicamentele din farmaciile partenere.

Vă asigur că analizăm cu atenţie toate solicitările, primim în continuare dosarele pe care ni le trimiteţi şi avem fonduri suficiente. Totuşi, ar fi bine să nu transmiteţi dosarele de mai multe ori pentru că analiza documentelor este una amănunţită şi astfel se îngreunează munca echipei din minister”, a transmis Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, luni, pe Facebook.

Aceasta a mai precizat și că „pe toate documentele pe care le trimiteţi, absolut pe fiecare pagină, trebuie să scrieţi «Conform cu originalul» şi să semnaţi”. 

Citește și: 1.400 de lei în plus pentru o categorie de români. Cine va putea să plătească facturile la energie cu banii de la Guvern

„Am identificat această problemă analizând dosarele. Pentru reţeaua celor 150 de centre de zi pentru copii, am prelungit deja termenul de depunere a proiectelor până în 9 februarie 2023. Încurajăm toţi primarii să se transmită proiecte pentru a beneficia de cele 50 de milioane de euro din PNRR. Zilele următoare vom intra în şedinţa de Guvern şi cu proiectul Legii prevenirii separării copilului de familiei, un jalon extrem de important asumat în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a mai scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea, despre aderarea României la EYCA

În ceea ce privește cardul pentru tineri, Gabriela Firea speră ca acesta să fie distribuit începând din această primăvară.

„Avem deja în dezbatere publică proiectul pentru aderarea României la EYCA – European Youth Card Association (Asociaţia Europeană a Cardurilor de Tineret). Astfel, tineri români până în 35 de ani vor putea beneficia de reducerile oferite la cumpărături, transport sau instituţii de cultură”, a adăugat aceasta.

Citește și: Petre Daea, atacat dur de un lider liberal. „Ajungi să te întrebi dacă Daea și cei din echipa lui protejează interesele fermierilor sau vrea să-i distrugă”