- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gările Bușteni, Ploiești Vest și Videle vor fi modernizate. Cine sunt firmele care au intrat în cursa pentru câștigarea licitației de 38,87 milioane de lei

07 Jun, 18:43 • Cornel Ghimeșan
Compania CFR Infrastructură a anunțat miercuri că pregătește modernizarea stațiilor de călători Bușteni, Ploiești Vest și Videle. Reprezentanții instituției au subliniat că două firme românești s-au înscris în cursa pentru câștigarea licitației de 38,87 milioane de lei.
Gările Bușteni, Ploiești Vest și Videle vor fi modernizate. Cine sunt firmele care au intrat în cursa pentru câștigarea licitației de 38,87 milioane de lei

Cine sunt firmele care au intrat în cursa pentru câștigarea licitației de 38,87 milioane de lei. Potrivit Companiei CFR Infrastructură, finanțarea proiectului este cu bani obținuți prin „Programul Transporturi” și de la bugetul de stat.

Citește și Incredibil! CFR ar putea introduce autobuze în locul mai multor trenuri intens utilizate de români

Cine sunt firmele care au intrat în cursa pentru câștigarea licitației de 38,87 milioane de lei

Conducerea CFR Infrastructură a anunțat printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției că a primit deja oferte din partea a două companii românești cu sediul în Voluntari, Ilfov și, respectiv, Baia Mare, pentru câștigarea licitației de 38,87 milioane de lei.

„2 asocieri de firme din România au depus oferte la procedura de licitație deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de MODERNIZARE a gărilor VIDELE, PLOIEȘTI VEST și BUȘTENI, investiție în valoare totală estimată de 38,87 MILIOANE lei, cu finanțare prevăzută în PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT) 2021 -2027.

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a stațiilor VIDELE, PLOIEȘTI VEST și BUȘTENI au depus oferte următoarele două asocieri de firme românești:

  • CMA CONSTRUCT DEVELOPMENT – SC VELMANIT IMPEX SRL
  • GDO MOV IMPEX SRL – Omega Cert Sistem SRL

Sursa de finanțare: fonduri externe nerambursabile din PROGRAMUL TRANSPORTURI și de la BUGETUL DE STAT”, a transmis Compania CFR Infrastructură pe Facebook.

Potrivit reprezentanților CFR Infrastructură durata fiecărui contract este de 24 de luni, respectiv 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor de modernizare a gărilor.

”MODERNIZAREA gărilor CF VIDELE, PLOIEȘTI VEST și BUȘTENI include următoarele lucrări: reabilitarea clădirilor de călători; reamenajarea piațetei stațiilor și a zonelor adiacente; modernizarea grupurilor sanitare; modernizarea peroanelor și a copertinelor; prelungirea/supraînalțarea peroanelor (stațiile Bușteni și Videle); reabilitarea tunelului pietonal (stația Bușteni); montare garduri de protecție; modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulație; amenajare parcare stația Videle”, au transmis reprezentanții intituției.

Valorile financiare estimate pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare sunt următoarele de 9.306.379,71 lei fără TVA pentru stația Videle, 18.786.859,19 lei, fără TVA, pentru stația Ploiești Vest și 10.784.330 lei, fără TVA, pentru stația Bușteni.

Totodată, la finalul anului trecut, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța semnarea primului contract pentru electrificarea și modernizarea infrastructurii feroviare din regiunea de Nord-Vest a României.

„Contractul pentru Lotul 3 (Poieni-Aleșd, 52,74 km) al magistralei de Cale Ferată Cluj – Episcopia Bihor are o valoare de 2,11 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR. Asocierea de proiectanți și constructori spanioli, francezi și turci are la dispoziție 42 de luni pentru finalizarea proiectului (6 luni-proiectare, 36 luni-execuție)”, a transmis Sorin Grindeanu, la vremea respectivă.

Citește și CFR face anunțul oficial! NU mai sunt bilete pentru litoral și Valea Prahovei!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult