- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! CFR ar putea introduce autobuze în locul mai multor trenuri intens utilizate de români

02 Jun, 15:38 • Bumbeneci Diana
CFR ar putea introduce autobuze pe rutele feroviare închise temporar.
Incredibil! CFR ar putea introduce autobuze în locul mai multor trenuri intens utilizate de români

CFR vrea autobuze în loc de trenuri pe rutele închise. Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a iniţiat discuţii cu CFR SA şi CFR Călători în vederea identificării problemelor ce pot apărea la închiderile totale de trafic pe liniile aflate în proces de modernizare/reabilitare şi introducerea unor servicii temporare de înlocuire cu autocare/autobuze. Anunțul a fost făcut de preşedintele ARF, Ştefan Roşeanu, conform Agerpres.

CFR ar putea introduce autobuze pe rutele feroviare închise temporar

Potrivit sursei citate, în baza prevederilor contractului de servicii publice, operatorii feroviari au, pentru prima dată în istoria recentă, baza legală să contracteze servicii de transport rutier, cu ajutorul cărora să poată oferi servicii publice de înlocuire, integrate serviciilor feroviare comandate de statul român. Astfel, chiar şi într-o localitate unde se închide temporar traficul feroviar, vor ajunge servicii publice ale căii ferate române.

CFR
CFR

Vezi și: CFR face anunțul oficial! NU mai sunt bilete pentru litoral și Valea Prahovei!

„Am avut discuţii cu CFR SA şi CFR Călători – în calitate de operator naţional cu experienţă de exploatare a întregii reţele naţionale – pentru a identifica provocările legate de a aplica închideri totale de trafic pe liniile cu proiecte de modernizare/reabilitare şi introducerea unor servicii temporare de înlocuire cu autocare/autobuze. Săptămâna viitoare, în corelare şi cu şedinţele CFR SA şi ARF de organizare a planificării mersului de tren 2023/2024 vor începe şedinţe de lucru, iniţial cu operatorii feroviari şi ulterior şi cu alţi jucători instituţionali (inclusiv autorităţi locale şi autoritatea de transport rutier) pentru corelarea procedurilor de lucru pentru fiecare linie in parte”, a explicat Roşeanu.

Vezi și: Decizie majoră pentru românii care merg pe litoral. Se întâmplă de la 1 iunie

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult