- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gata de licitație! Ministerul Transporturilor a făcut anunțul în legătură cu modernizarea bulevardului Prelungire Ghencea

08 Mar, 18:48 • Constantin Cristina
Ministerul Transporturilor a dat anunțul oficial despre modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea. CNAIR a lansat licitația pentru execuția proiectului.
Gata de licitație! Ministerul Transporturilor a făcut anunțul în legătură cu modernizarea bulevardului Prelungire Ghencea

Gata de licitație! Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu a declarat că partea care va dispune de modernizări este segmentul de aproximativ un kilometru de la Primăria Capitalei, mai exact tronsonul dintre Pasajul de la Domnești și limita administrativă a Bucureștiului, iar licitația urmează să fie lansată în următoarele zile.

Citește și: Sute de mașini la sute de lei. ANAF scoate la licitație autoturismele confiscate. Fiat Hybrid la doar 1000 de lei

Compania de Drumuri a trimis pentru validare documentația ce prevede modernizările bulevardului Prelungirea Ghencea, către Agenția Națională, potrivit economedia.ro.

Carosabilul va beneficia de patru benzi cu o lățime de 4X3,5 metri, este luat în considerare viitoarea linie de tramvai 2X4 metri, piste de biciclete, spațiu verde și trotuare. Costurile lucrărilor se ridică la 93 milioane de lei transferat la CNAIR și se va întinde pe o perioadă de 10 luni.

Gata de licitație pentru Prelungirea Ghencea

Documentația care atestă supralărgirea Prelungirea Ghencea între Strada Brașov, viitoarea șină a tramvaiului 41 și Pasajul Domnești, a fost trimisă către validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice ANAP.

licitația pentru Prelungirea Ghencea
licitația pentru Prelungirea Ghencea

La baza acestui proiect stă:

„–lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești, precum și conexiunea cu infrastructura existentă (pasajul Domnești)
–realizarea pistelor pentru biciclete
–amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului, cu lățimea de 3 m și piste de biciclete cu lățimea de 1,5 m
–modernizarea sistemului de iluminat
–realizarea sistemului de canalizare pluvială
–amenajarea a 2 stații de autobuz
–amenajarea unei zone mediană 2 x 4 m, pentru dezvoltarea ulterioară cu cale dublă de tramvai printr-o investiție viitoare a Primăriei Municipiului București”, a transmis Ionel Scrioșteanu.

PMB lucrează pe un segment de 600-700 de metri între strada Brașov și strada Râul Doamnei și a început demolările pe următorul segment spre Valea Oltului, dar proiectul avansează greu, Trustul de Clădiri Metropolitane având în execuție și pasajul de la Doamna Ghica. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu a cerut preluarea unui segment din bulevardul Prelungirea Ghencea, dar Primarul General Nicușor Dan , a refuzat transferul, a relatat sursa citată.

Alte articole: Armata Română caută RCA și CASCO. Bugetul estimat al licitației este de 18 milioane de lei