- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gazprom, anunțul momentului despre rezervele de gaze naturale. Ce ne așteaptă la iarnă

20 May, 09:10 • Bumbeneci Diana
Gazprom vrea ca iarna următoare să majoreze rezervele de gaze naturale în capacităţile interne de stocare la un nivel record.
Gazprom, anunțul momentului despre rezervele de gaze naturale. Ce ne așteaptă la iarnă

Compania rusă de stat Gazprom a anunţat oficial că are în plan ca în următoarea iarnă să majoreze rezervele de gaze naturale în capacităţile interne de stocare la un nivel record, în condiţiile declinului producţiei şi al exporturilor, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Gazprom, anunț despre rezervele de gaze

Rezervele operaţionale de gaze în facilităţile subterane de stocare ar urma să ajungă la 72,842 miliarde metri cubi, cu o capacitate zilnică maximă de 858,8 milioane metri cubi

Conform calculelor Reuters, livrările Gazprom au scăzut la 67 milioane metri cubi pe zi în perioada 1-15 mai 2023. Scăderea s-a făcut de la 75,6 milioane metri cubi pe zi în aprilie.

Ai mai putea citi: Meteo 19 mai – 19 iunie. Adio vreme caldă. Urmează ploi, vijelii puternice, grindină, tunete şi fulgere

Gazprom
Gazprom

Gazprom, care nu mai publică statistici privind propriile exporturi, nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta datele.

Livrările totale de gaze ruseşti via Ucraina şi gazoductul TurkStream, singura rută rămasă pentru combustibilul trimis din Rusia către Europa, au ajuns luna aceasta la aproximativ un miliard metri cubi.

Din această cantitate, aproximativ 412 milioane metri cubi, sau 27,5 milioane metri cubi pe zi, au fost trimişi prin TurkStream, fiind cel mai redus nivel începând din ianuarie, conform Reuters.

Livrările de gaze ruseşti către Europa s-au situat anul acesta la aproximativ 9,1 miliarde metri cubi, arată calculele Reuters, faţă de 62 miliarde metri cubi în 2022.

Vezi și: Începe programul Litoralul pentru toți! Cum poți avea parte de tarife începând cu 52 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult