- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Generator cu manivelă la prețul de 139 de dolari. Cât durează să îți încarci telefonul cu un astfel de dispozitiv

10 Nov, 13:16 • Bocioacă Bianca
Cei care iubesc aventura și explorează locuri greu accesibile, ar putea avea nevoie de un astfel de generator cu manivelă , o sursă perfectă de energie pentru dispozitivele pe care le au cu ei, precum telefonul, GPS sau lanterne.
Generator cu manivelă la prețul de 139 de dolari. Cât durează să îți încarci telefonul cu un astfel de dispozitiv

Pe lângă bateriile externe și mini turbinele eoliene, există și acest tip de generator cu manivelă care ocupă mai puțin spațiu în rucsacul de călătorie, potrivit go4it.ro.

Cel mai popular produs de acest gen este disponibil pe Amazon, și anume modelul Portable Hand Crank Generator de la HUABAN, realizat din metal. Are dimensiunile de 106 x 64 x 39 mm, o greutate de 480 de grame și o putere maximă de 30 W. Trnsiunea poate varia în intervalul 0-28 V, în funcție de viteza cu care este învârtită manivela și dispozitivul încărcat, curentul maxim putând să ajungă la 3A (curentul variază, în mod normal, în intervalul 1,5 – 2 A, potrivit producătorului).

Kit-ul de generator include și un regulator, fiind recomandată setarea acestuia la nivelul de 5 V atunci când este utilizat pentru încărcarea electronicelor mici, cum ar fi telefoane mobile sau tablete, pentru prevenția degradări bateriilor acestora în timp.

Specificații generator cu manivelă

Citește și: Peste 50.000 de conturi înregistrate în aplicaţia pentru constatări amiabile direct pe telefon. „Amiabila” a ajutat deja peste 1.600 de şoferi

Cât de rapid este un generator cu manivelă

Pentru a încărca un telefon, utilizatorul trebuie să învârtă manivela de două ori pe secundă, pentru a obține o putere de 5 W, care ar putea încărca o baterie de 1800 mAh în circa două ore și jumătate de învârtit continuu.

Însă, curentul acceptat de dispozitive de la un astfel de generator depinde de la un model la altul, în funcție de cum a fost programat, fiind greu de făcut un calcul precis. Potrivit unui utilizator de Samsung Galaxy S9+, telefonul lui a acceptat doar un curent de 0,28 A, în timp ce o baterie externă a primit 1,0 A. Majoritatea utilizatorilor au declarat că dispozitivele Apple nu pot fi încărcate cu un astfel de generator.

Generatorul funcționează pentru a încărca electronice și reprezintă o variantă bună în cazul unei urgențe. Datul la manivelă pentru câeva minute, poate asigura utilizarea telefonului mobil pentru câteva minute.

Dispozitiviul descris costă 139 de dolari pe Amazon și are un rating de 4,1 din 5 stele, din partea a 147 de clienți, fiind cel mai bun din această categorie.

Citește și: Ce se întâmplă dacă lași telefonul peste noapte la încărcat. Greșeala banală care îți strică dispozitivul mobil