- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gheorghe Falcă acuză Olanda că încă se opune întrării României în Schengen! „A rămas singura din Europa! Poate reușim să o convingem!”

10 Oct, 12:09 • Gabriela Andreescu
Gheorghe Falcă a declarat că „Dacă România nu intră acum în Schengen, următoarea ocazie va fi peste trei ani”. Europarlamentarul PNL s-a referit la Regatul Țărilor de Jos ca ”una din redutele grele”
Gheorghe Falcă acuză Olanda că încă se opune întrării României în Schengen! A rămas singura din Europa! Poate reușim să o convingem!

O singură țară se mai opune în prezent aderării României la Spațiul Schengen, a spus la RFI eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă. Fostul primar al Aradului a declarat, în contextul posibilei aderări a României la Schengen, că „din primăvară, lobby-ul românesc a reușit să câștige două redute importante, Franța și Germania”

Gheorghe Falcă spune că doar Olanda se mai opune aderării României la Schengen:

”Din evaluările pe care le avem, a rămas una singură, Olanda, dar vor veni și experții europeni să reverifice stadiul tehnic și de implementare la frontieră a politicilor UE, vor veni înainte de luna noiembrie. Din ce știm noi, Poliția de Frontieră și legislația românească e în cadrele necesare. Dacă reușim să trecem și acel hop, dacă reușim să convingem și Olanda, există șanse foarte mari pentru a intra cred că în trepte, întâi aviația și navalul și apoi rutierul”, a declarat europarlamentarul PNL.

Citește și: Iohannis, noi declarații despre aderarea României la Schengen. Ce se va întâmpla săptămâna viitoare ar putea schimba viitorul țării

Gheorghe Falcă a numit Olanda ca „una dintre redutele grele” dar s-a arătat încrezător cu privire la faptul că, odată cu înaintarea documentelor necesare, România va putea convinge Consiliul Justiție și Afaceri Interne să fie primită în Schengen.

„Așteptăm vizita premierului olandez, una din redutele grele, care va primi toate documentele și tot ce este necesar, pentru ca să reușim în Consiliul JAI din noiembrie, cred, să punem pe ordinea de zi aderarea celor trei țări”, a declarat fostul primar al Aradului.

Referindu-se la demersurile României de aderare la zona Schengn, Gheorghe Falcă a numit Regatul Țărilor de Jos ca ”una din redutele grele”
Referindu-se la demersurile României de aderare la zona Schengn, Gheorghe Falcă a numit Regatul Țărilor de Jos ca ”una din redutele grele”

Întrebat ce demersuri mai pot fi făcute dacă România nu intră acum în Schengen, Gheorghe Falcă a răspuns:

”Nu există nici un demers decât dorința CE de a schimba legislația Schengen pentru toate statele, pentru că vrem să întărim frontierele UE, pentru a defini mult mai bine migrația corectă și migrația incorectă și atunci toate statele vor intra în același timp, să spunem, în noul Schengen, pe care îl dorește CE (…). Noi știm că CE va reface această legislație Schengen, lucru care înseamnă un an de dezbatere și doi ani de implementare, deci trei ani de zile”, a mai spus Gheorghe Falcă

Te-ar putea interesa și: România la un pas de Schengen! În decembrie aflăm cât mai durează

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, va veni săptămâna viitoare în România, pentru a vizita trupele olandeze care sunt staţionate la Cincu.

Presa a relatat, citând surse politice, că Mark Rutte ar urma să facă o vizită la Bucureşti, în contextul în care experţi ai Uniunii Europene vor veni să verifice încă o dată îndeplinirea, de către România, a condiţiilor tehnice de aderare la Spaţiul Schengen.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult