- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigantul, cel mai mare utilaj agricol din lume, a ajuns și în România. Unde va fi folosită mașinăria de peste 1.100 de cai putere

06 May, 23:04 • Adrian Popovici
Cel mai mare utilaj agricol din lumea a ajuns și în România. Gigantul, așa cum a fost numit de experții din domeniu, are o putere de peste 1.100 de cai putere și poate fi folosit la toate lucrările agricole.

Într-o fermă din Vestul României a fost adus cel mai puternic utilaj agricol din lume, cunoscut sub numele de „Gigantul”. Acesta dispune de 1.100 de cai putere și poate fi utilizat pentru o varietate de activități agricole.  După cum notează Adevărul, mașinăria gigantă a fost adusă la ferma Terracult din localitatea Horia, județul Arad.

„Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns în ferma Terracult din Horia. Nexat are 1.100 cai putere și anul acesta este testat pe 2.000 de hectare din cele 7.000 ale companiei Terracult.  Poate fi folosit la toate lucrările agricole, de la pregătirea terenului agricol și semănat, până la recoltare.  Ferma arădeană a investit peste 30 de milioane de euro în ultimii 15 ani”, după cum a transmis Gheorghe Seculici, președintele  Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a județului Arad.

După cum arată sursa citată, Gigantul a ajuns la o fermă din localitatea Horia, județul Arad, care operează pe o suprafață de 7.000 de hectare și face investiții constante în noile tehnologii agricole și în cele mai avansate echipamente disponibile pe piață.

„Gigantul”, cel mai nou echipament agricol de la ferma Terracult
„Gigantul”, cel mai nou echipament agricol de la ferma Terracult

Gigantul, o investiție strategică pentru Terracult

„Lățimea de lucru a utilajului este de 14 metri și este un echipament complet autonom. Utilajul a fost prezentat la Hanovra, în cadrul târgului de utilaje agricole, unde a și primit medalia de aur pentru inovație.

Vă pot spune că are un preț pe măsură, dar pentru noi este important randamentul, cât de eficient este și cât poate suplini investiția și cheltuielile cu alte mașini agricole”, a declarat Georg Fleischhacker, Administrator al Terracult la scurt după ce Gigantul a fost adus în țară.

În ultimii ani, ferma din Arad și-a diversificat activitățile, orientându-se către procesarea și devenind un furnizor important de șroturi nemodificate genetic pentru industria zootehnică.

Conform agrointel.ro, începând cu anul 2018, au demarat o investiție într-o nouă linie de prelucrare a uleiului. Investiția a însumat 2,2 milioane de euro și a permis fermei să proceseze, în final, 9.000 de tone de materie primă pe an.

Citește și: Pericle Sălceanu e student bursier, dar se implică activ la munca de la ferma de 3.000 de oi a familiei

Tags: