- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigantul german STADA investește 48 de milioane de euro pentru o fabrică în Turda

26 Nov, 13:00 • Cornel Ghimeșan
Compania germană STADA a anunțat că urmează să investească aproape 50 de milioane de euro pentru o fabrică de medicamente în România.
Gigantul german STADA investește 48 de milioane de euro pentru o fabrică în Turda

În ultimele luni numeroase companii străine au decis să investească în România. Antreprenorii străini consideră că țara noastră este un mediu prietenos și favorabil afacerilor lor, motiv pentru care asistăm la un val de investiții străine. Pe lista investitorilor se adaugă și compania STADA

Alte articole: Nu e SF! „Robocop” va patrula pe străzi înarmat și gata de acțiune! Poliția din San Francisco pregătește roboți care să poată ucide, în anumite circumstanțe

Gigantul german STADA urmează să construiască o fabrică la noi în țară, chiar în Turda. Este vorba despre o fabrică de medicamente, iar investiția se ridică la o sumă amețitoare, respectiv 48,3 milioane de euro. Motivele pentru care s-a orientat către acest loc nu sunt deloc întâmplătoare, după cum explică reprezentanții companiei din Germania.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru grup. Este aproape de depozitul nostru din Timișoara, aproape de unitățile de producție din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește întreg grupul la nivel global”, a ținut să precizeze Mihai Fugarevici, directorul general al subsidiarei STADA din România.

Gigantul german STADA investește 48 de milioane de euro pentru o fabrică în Turda
Gigantul german STADA investește 48 de milioane de euro pentru o fabrică în Turda

STADA conștruiește după principii eco

Compania a transmis faptul că noua sa fabrică de la Turda va fi construită folosind tehnologie modernă, de ultimă generație, și că toată construcția este gândită pentru a fi asigurat un consum redus de energie. Din acest motiv fabrica va beneficia de panouri solare fotovoltaice, sistem termic solar și chiar acoperiș verde pentru echilibrarea fluctuațiilor de temperatură.

Investițiile companiilor străine sunt deosebit de importante pentru economia locală și națională, în primul rând pentru faptul că ele generează noi locuri de muncă și cresc, automat, nivelul de trai al populației din regiunea respectivă. Acest caz nu face excepție, va fi nevoie de sute de lucrători.

„Unitatea de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie, pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie până la un număr de 12. Exploatarea facilităţii presupune existenţa unei echipe de 375 de angajaţi cu experienţă în industria farmaceutică”, au mai transmis reprezentanții gigantului german.

Reacțiile n-au întârziat să apară nici din rândul liderilor comunității locale. Autoritățile de aici se declară încântate de noii investitori din Germania.

„Într-un oraş în plină dezvoltare este absolut necesar ca mediul de afaceri să fie unul diversificat, cu servicii de top. Concepţia noastră de administrare a comunităţii în interesul ei, deschide porţile şi pentru Stada Group. Apreciem faptul că aduce şi aici, la Turda, în cadrul parcului logistic Arieş, o investiţie de nivel mondial, la standarde europene recunoscute. Stada Group este compania potrivită la locul potrivit”, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul Municipiului Turda.

Citește și: Pentru că nu îşi vor mai permite să plătească facturile, milioane de europeni riscă să rămână fără căldură şi să îngheţe în propriile case, avertizează specialiștii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult