- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greva ajunge la un nivel greu de ținut sub control! O ultimă decizie a profesorilor i-ar putea face pe români să își ia ADIO de la Evaluarea Națională și Bacalureat

26 May, 13:07 • Constantin Cristina
Profesorii amenință prin grevă cu blocarea examenelor decisive pentru elevi! Susținerea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului sunt puse sub semnul întrebării.
Greva ajunge la un nivel greu de ținut sub control! O ultimă decizie a profesorilor i-ar putea face pe români să își ia ADIO de la Evaluarea Națională și Bacalureat

Greva scapă de sub control! Profesorii trag un semnal de alarmă și avertizează că protestele în stradă nu se vor opri, chiar dacă există riscul de a amâna examenele cu greutate pentru elevi, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Greva din Învățământ, ziua 5. Guvernul nu aprobă majorarea tuturor salariilor din sistem cu 25% propusă de sindicaliști „Nu suntem la piață și nu operăm cu oferte”

Greva scapă de sub control! O ultimă decizie a profesorilor i-ar putea face pe români să își ia ADIO de la Evaluarea Națională și Bacalureat

„Nici la acest moment nu au venit cu soluţii care să stingă acest conflict, prin urmare protestul continuă. Noi vom fi cei vom intra la clasă în momentul în care solicitările vor fi rezolvate. Colegii noşti au hotărât acum în piaţă, vor fi în stradă şi săptămâna viitoare şi cât va fi nevoie până când se vor rezolva revendicările. Au fost peste 1.500 de oameni şi astăzi”, a declarat liderul sindicatului Învăţământul Preuniversitar (SIP) „Prof. I. Neacşu”, Ion Dobre.

greva anulează examenele
greva anulează examenele

Susținerea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat sunt puse sub semnul întrebării, dacă negocierile dintre reprezentanții sindicali și miniștri, legate de salarizare, nu se pun de comun acord până la data examenelor.

Cadrele didactice susțin că se țin tari și nu dau înapoi și sub nicio formă nu vor intra la clasă.

„Pericolul există ca aceste examene (Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul) să fie blocate dar nu noi decidem, guvernanţii mimează negocierea. Nu au venit cu nimic concret, sunt doar acele ajutoare pe care le-au cosmetizat, nu mai sunt vouchere, vor fi din punctul lor de vedere nişte prime pe care le vor da de două ori într-un an în valoare totală de 2.500 de lei”, a mai precizat liderul de sindicat.

În urma unei ședințe la care a participat Marcel Ciolacu, a primit angajamentul că învățământul va dispune de o lege a salarizării echitabilă, iar dacă acest lucru nu se va îndeplini sunt șanse ca „țara să fie aruncată în aer” din cauza mișcărilor de protest.

Alte articole: Profesorii cer majorări salariale cu 25%. Impactul bugetar ar putea fi unul devastator de 2,7 miliarde lei. Sindicatele din educație așteaptă un răspuns din partea Guvernului