- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greva din Învățământ, ziua 4. Profesorii ies în stradă și se gândesc dacă acceptă oferta cardurilor de 2.500 lei

25 May, 11:39 • Constantin Cristina
Joi, 25 mai 2023, se împlinește a patra zi de când profesorii au declanșat greva generală, însă azi cadrele didactice ies în stradă, iar școlile rămân închise.
Greva din Învățământ, ziua 4. Profesorii ies în stradă și se gândesc dacă acceptă oferta cardurilor de 2.500 lei

Greva din Învățământ, ziua 4. Astăzi profesorii ies în stradă, mai exact vor participa la un miting de amploare în Piața Victoriei, iar școlile vor rămâne închise, a informat spynews.ro.

Citește și: Profesorii în grevă, dați afară pe capete! Li se suspendă contractele de muncă

Greva din Învățământ, ziua 4. Profesorii ies în stradă și se gândesc dacă acceptă oferta cardurilor de 2.500 lei

Aproximativ 15.000 de angajați din sistemul Educației ies în stradă și luptă pentru obiectivul propus. Deși premierul Nicolae Ciucă a spus categoric că profesorii nu vor avea salariile mărite, acesta a venit cu o ofertă pentru greviști.

Așadar, fără salariile mari, dar cu promisiunea unor carduri de 2.500 de lei, care vor fi distribuiți în două tranșe, în lunile iunie și octombrie. După oferta propusă de premier, sindicaliștii din țară vor primi vestea în cursul nopții, iar aceștia vor spune dacă sunt de acord cu oferta sau nu.

„Noi deja am primit semnale de la colegi din țară, informația circulă, mesajele sunt clare: greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toți membrii să fie consultați, mâine până la ora 12.00 vom comunica Guvernului care e poziția noastră.”, a precizat, seara trecută, Simion Hăncescu, liderul FSLI.

greva Educație
greva Educație

Astfel că, guvernul a oferit, în cadrul discuțiilor cu sindicaliștii din Educație, aflați în grevă, carduri în valoare de 2.500 de lei. Această sumă va fi acordată în două tranșe.

„Față de discuțiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului pentru recunoașterea calității și redefinirea demnității carierei de profesor va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie și a unei sume în luna octombrie, legate de cele două evenimente importante pentru lumea Educației, care va consta într-un card pentru cariera profesională acordat personalului didactic. Suma propusă este de 1.000 de lei pentru luna iunie și 1.500 de lei pentru octombrie.”, a spus Marian Neacșu, secretar general al Guvernului.

Mai mult decât atât, secretarul general al Guvernului a precizat că profesorii vor beneficia de sume de 500 de lei, atât în luna iunie, cât și în octombrie, și va fi primi, de asemenea, și personalul nedidactic.

„În cea mai mare măsură sumele prevăzute în aceste carduri vor fi folosite pentru cariera didactică. (…) În momentul acesta o cotă forfetară de 30% poate să fie acordată, banii fiind din fonduri europene, cu caracter forfetar, iar suma care va fi alocată de la bugetul de stat poate să fie folosită pentru orice destinație.”, a mai spus secretarul general al Guvernului.

Alte articole: Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori: ”Salariile se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022″