- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Grevă în instituțiile Ministerului Muncii! Sindicatele anunță că ar putea declanșa greva generală pe 27 noiembrie

20 Nov, 08:48 • Fundeanu Madalina
Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii avertizează că vor declanşa greva generală în data de 27 noiembrie. Aceștia consideră că este necesar să recurgă la această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor legate de condițiile de muncă și salarizare. Miercuri, 22 noiembrie, va fi organizată o grevă de avertisment.
Grevă în instituțiile Ministerului Muncii! Sindicatele anunță că ar putea declanșa greva generală pe 27 noiembrie

Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii avertizează că vor declanşa greva generală în data de 27 noiembrie dacă revendicările lor privind condiţiile de muncă şi salarizarea nu vor fi soluţionate, conform informațiilor transmise de Agerpres.

Va începe greva generală în instituțiile Ministerului Muncii!

Prima formă de protest este anunţată pentru miercuri, 22 noiembrie, când aceştia vor organiza o grevă de avertisment care va dura două ore.

„În data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 8:00 -10:00, membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanşa greva de avertisment în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă, deficitul de personal, salariile inechitabile şi faţă de neplata orelor suplimentare. Această acţiune este parte a eforturilor noastre de a evidenţia problemele majore cu care ne confruntăm”, se arată într-un comunicat al Federaţiei remis duminică seara de sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și: Noua Lege a Pensiilor, dezbătută luni de Camera Deputaților. Marcel Ciolacu: „De la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,8%”

Grevă Ministerul Muncii
Grevă Ministerul Muncii

Aceștia arată, în documentul citat, că au considerat că este necesar să recurgă la această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice şi rămase nerezolvate.

„Avertizăm că, în absenţa soluţiilor imediate, vom fi nevoiţi să declanşăm greva generală în data de 27 noiembrie 2023. În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat.

Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă”, subliniază comunicatul.

„În acest moment n-am primit niciun răspuns. S-a luat măsura de întocmire a tabelelor pentru declanșarea unui greve de avertisment, urmată de o grevă generală. Calendarul, deocamdată, cred, este posibil pe data de 22 să fie o grevă de avertisment de două ore, urmată de cea generală pe data de 27.

Acțiunea va avea loc la nivel național. Este organizată de Federația Sindicatelor și instituțiilor din Ministerul Muncii.”, a mai transmis Steliana Brighiu, liderul sindicatului din Constanța, potrivit Radio România Actualități.

Vezi și: Noua Lege a Pensiilor, cauza celui mai mare protest pentru bani! 7 categorii de angajați au ieșit azi în Piața Victoriei să-și strige nemulțumirile