- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greva merge mai departe! Sindicaliștii refuză categoric ofertele propuse de Guvern, deși sunt aproape de ceea ce au cerut ei

30 May, 16:27 • Constantin Cristina
Sindicaliștii cu salarii speciale refuză oferta Guvernului, chiar dacă se apropie de cerințele inițiale. Greva continuă și în a doua săptămână.
Greva merge mai departe! Sindicaliștii refuză categoric ofertele propuse de Guvern, deși sunt aproape de ceea ce au cerut ei

Sindicaliștii cu salarii speciale refuză oferta Guvernului care se apropie de ceea ce s-a cerut inițial, a informat stiripesurse.ro.

Greva merge pe a doua săptămâna și nu există nicio șansă să se oprească prea curând, în urma negocierilor fără niciun numitor comun. În ciuda faptului că, Guvernul a crescut oferta de fiecare dată pentru profesori, reprezentanții sindicali au refuzat orice fel de propunere și urmează să plece în marș spre Cotroceni imediat după ce au ieșit de la discuțiile cu premierul.

Citește și: Guvernul României face anunțul oficial pentru profesorii în grevă! „Venit net de 4.000 de lei, în două tranșe pentru profesori/ 1.500 lei pentru personalului nedidactic”

Greva merge mai departe! Sindicaliștii refuză categoric ofertele propuse de Guvern, deși sunt aproape de ceea ce au cerut ei

Se pare că sindicaliștii nu-și doresc oprirea grevei prea curând, motiv pentru care au pornit la protest cu o serie de cerințe, pe care ulterior și le-au modificat pe măsură ce Guvernul le propunea ofertă după ofertă.

Pe perioada grevei, profesorii își asumă că nu sunt plătiți pentru toate aceste zile, în ciuda faptului că, liderii de sindicat care au catedrele blocate încasează bani de la școli private, chiar dacă nu predau și cumulează venituri de ordinul zecilor de mii de lei lunar.

Profesorii au cerut majorarea salariilor cu 15%, iar salariile debutanților să ajungă la nivelul salariului mediu pe economie, iar personalul nedidactic să fie plătiți conform Anexei 8.

greva
greva

Refuzul de astăzi al sindicatelor din educație este greu de înțeles, având în vedere că li s-au pus pe tavă de către Guvern cam tot ce au solicitat. Așadar, profesorii preferă să meargă mai departe cu greva și să afecteze anii terminali. De exemple, evaluarea Națională a fost deja amânată de două ori în cazul clasei a 6-a , iar înscrierile la bac se complică pe zi ce trece, deoarece mediile nu sunt încheiate.

Cei mai afectați în această perioadă sunt elevii în ani terminali, părinții acestora care nu știu la ce să se aștepte, dar și acei profesori care vor să revină la catedră. Toate acestea par să nu- influențeze agenda paralelă a liderilor de sindicat cu salarii de peste 40.000 lei lunar, care continua să țipe la televizor, deși au primit aproape tot ce au cerut

Alte articole: Ce se va întâmpla cu anul școlar și cu examenele naționale dacă greva se prelungește. Ligia Deca: „Dacă situaţia o va impune, putem modifica structura anului şcolar”