- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greva poștașilor a ajuns la final. Ministrul Bogdan Ivan anunță creșterile salariale de la Poșta Română

02 Apr, 21:55 • Adrian Popovici
Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a anunțat că greva poștașilor a ajuns la final, sindicatele și conducerea Poștei Române ajungând la o înțelegere în privința contractului colectiv de muncă și a unor viitoare creșteri salariale.
Greva poștașilor a ajuns la final. Ministrul Bogdan Ivan anunță creșterile salariale de la Poșta Română

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a anunţat, că după negocierile dintre sindicaliști și conducerea de la Poșta Română s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă. Oficialul a explicat faptul că angajaţii vor primi o creştere salarială cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, care va fi acordată în două tranşe, de la 1 iunie şi de la 1 septembrie, conform News.ro.

Bogdan Ivan a subliniat că, după negocieri îndelungate, a fost finalizat și semnat Contractul Colectiv de Muncă între sindicatul reprezentativ și Compania Națională Poșta Română. Acest contract, care trebuia să fie semnat acum 114 zile, a fost semnat după discuții intense.

Ministrul a subliniat eforturile de a oferi predictibilitate în privința salariilor pentru cei 21.500 de angajați ai Poștei Române, precum și de a asigura că toți beneficiarii serviciilor poștale, inclusiv pensionarii și persoanele care așteaptă diverse prestații, să primească serviciile la timp. Bogdan Ivan a menționat, de asemenea, că Ministerul Cercetării și Digitalizării, în calitate de reprezentant majoritar, are un interes specific în această problemă.

„După zeci de ore de negocieri, s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentativ şi Compania Naţională Poşta Română, un Contract colectiv de muncă care trebuia să fie semnat acum 114 zile. A fost semnat astăzi, după îndelungi negocieri şi discuţii. Ideea de bază este următoarea. În calitatea de reprezentant majoritar, în speţă Ministerul Cercetării şi Digitalizării, am un interes foarte clar şi specific ca oamenii din Poşta Română, cei 21.500 care acum sunt sau la muncă sau ne urmăresc la televizor să ştie că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în acelaşi timp, ca toţi oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care aşteaptă diferite prestaţii, să aibă garanţia că o să le primească la timp”, a declarat Bogdan Ivan.

Greva poștașilor a ajuns la final. Ministrul Bogdan Ivan anunță creșterile salariale ale poștașilor
Greva poștașilor a ajuns la final. Ministrul Bogdan Ivan anunță creșterile salariale ale poștașilor

Ce creșteri salariale a anunțat Bogdan Ivan?

Ministurl Bogdan Ivan a explicat că s-a convenit asupra unei creșteri salariale apropiate de cererile sindicatului, între 350 și 370 de lei net, distribuită în două tranșe, la 1 iunie și la 1 septembrie. Contractul colectiv de muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă mâine dimineață, iar odată înregistrat, se consideră conflictul colectiv de muncă închis și activitatea poștașilor va fi reluată.

„Am stabilit clar care sunt drepturile nediscriminatorii ale fiecărui angajat al Companiei Naţionale Poşta Română, iar mai mult, s-a stabilit în comun acord, o creştere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, în două tranşe, la 1 iunie şi la 1 septembrie.

Urmează ca mâine dimineaţă, la primă oră, să fie înregistrat acest contract colectiv de muncă la ITM, iar în clipa în care este înregistrat la ITM, automat se consideră închis conflictul colectiv de muncă şi se va relua activitatea la Compania Naţională  Poştă Română”, a mai anunţat Bogdan Ivan.

Citește și: Greva poștașilor, pericol pentru pensiile românilor. Marcel Ciolacu lansează un avertisment: „Dacă nu rezolvă, va pleca!”