- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greva poștașilor, pericol pentru pensiile românilor. Marcel Ciolacu lansează un avertisment: „Dacă nu rezolvă, va pleca!”

02 Apr, 12:54 • Fundeanu Madalina
Greva poștașilor continuă. Marcel Ciolacu intervine și dă un ultimatum directorului Poștei Române.
Greva poștașilor, pericol pentru pensiile românilor. Marcel Ciolacu lansează un avertisment: „Dacă nu rezolvă, va pleca!”

Greva poștașilor continuă. Sindicatul Lucrătorilor Poştali a declanşat de luni greva generală, iar reprezentanţii sindicaliştilor au participat la o şedinţă de şase ore cu oficialii Ministerului Cercetării şi cu managementul companiei, conform știripesurse.ro.

Până în acest moment nu s-a ajuns la niciun acord, iar pensiile românilor sunt în pericol, vârstnicii riscând să nu primească banii în perioada Paștelui. Premierul Marcel Ciolacu a spus că dacă situația nu se rezolvă, directorul Poștei ar putea fi demis.

Greva poștașilor continuă. Marcel Ciolacu intervine și dă un ultimatum directorului Poștei Române

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marți, despre situația care durează de prea mult timp la Poșta Română. Premierul a afirmat, într-o serie de declarații de presă susținute după ședința CPN, la sediul PSD, că a avut o discuție atât cu ministrul cât și cu directorul Poștei Române, Valentin Ştefan.

„Am avut o discuție cu domnul ministru (n.r. al Cercetării, Inovării şi Digitalizării) și aseară, și cu directorul Poștei. Le-am zis să rezolve problema cât mai rapid. Dacă, Doamne-ferește, nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a transmis Marcel Ciolacu, marți dimineață.

Managementul companiei Poşta Română a subliniat că au fost puse la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

Citește și: Directorul general de la Poșta Română, anunț pentru poștașii care protestează: „Toți cei care intră în grevă nu-și vor primi salariile”

grevă poștași
grevă poștași

Anunț pentru pensionari

„Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs. Precizăm că escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile pentru depăşirea acestuia.

Îi asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie, aşa cum ne-am asumat angajamentul”, se subliniază în comunicatul conducerii companiei.

În plus, Compania Naţională Poşta Română precizează că „majoritatea covârşitoare”, peste 80% dintre salariaţi, „îşi va îndeplini atribuţiile de serviciu cu profesionalism, ca şi până acum” şi menţionează că la conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajaţii companiei.

Vezi și: A început greva poștașilor! Românii NU pot accesa serviciile Poștei Române