- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Medicii amenință cu greva generală. Ce salariu primește o infirmieră în România lui 2023

07 Jun, 20:58 • Stefan Simion
Românii din toate domeniile esențiale se revoltă, din cauza sărăciei. Medicii au început să ia atitudine. Veniturile personalului auxiliar, ale infirmierelor, sunt ridicol de mici.
Medicii amenință cu greva generală. Ce salariu primește o infirmieră în România lui 2023

Societatea românească se află la un pas de paralizie: profesorii continuă greva, personalul din Sănătate s-a alăturat protestelor, iar angajații din penitenciare amenință cu noi mișcări de stradă.

Personalul sanitar a început greva japoneză. Medicii din România muncesc cu banderole albe la braț. Cadrele medicale se plâng de salariile mici și de condițiile de lucru modeste. Dacă pretențiile doctorilor nu vor fi satisfăcute, din țara noastră ar putea continua „exodul de creiere” către vest.

Revendicările medicilor cuprind și majorări de salarii pentru personalul auxiliar – infirmiere, îngrijorătoare și brancardieri. În general, salariile celor menționați sunt de 2.400 de lei net.

Guvernul a anunțat ca o primă măsură pentru rezolvarea crizei din Sănătate se numără deblocarea a 14.000 de posturi în sistemul medical. Totul, în contextul în care tinerii se plâng că nu mai găsesc posturi în marile orașe.

Greva japoneză se desfășoară până la 15 iunie. De la 1 iulie este preconizată greva generală.

Continuă greva din Educație. Susținere masivă pentru mișcarea de protest

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei”, s-a anunțat într-un comunicat de presă semnat de către președinții celor două federații, Simion Hăncescu și Marius Nistor, postat pe Facebook.

„Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă.

Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ”, s-a mai transmis în comunicat.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult