- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Grindeanu anunță detalii despre transportul de cereale și dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare „O serie de proiecte transfrontaliere și de măsuri pe care România le are în vedere”

29 Jun, 15:37 • Constantin Cristina
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus, în urma întâlnirii cu Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA în România, că s-au discutat o serie de proiecte transfrontaliere.
Grindeanu anunță detalii despre transportul de cereale și dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare „O serie de proiecte transfrontaliere și de măsuri pe care România le are în vedere”

Sorin Grindeanu a anunțat o serie de proiecte transfrontaliere, în cadrul ședinței cu Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA în România, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Grindeanu: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru finalizarea lucrărilor al Drumului Expres Craiova-Pitești. Peste 18 luni va fi pus în circulație

„Am discutat astăzi cu Ambasadorul SUA, Excelența sa, Kathleen Ann Kavalec, despre o serie de proiecte transfrontaliere și de măsuri pe care România le are în vedere, în contextul războiului din Ucraina. Ne-am axat pe transportul de cereale și de mărfuri din și către Ucraina pe coridoarele de solidaritate (Solidarity Lanes).”, a spus Grindeanu.

Grindeanu, anunță detalii despre transportul de cereale și dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare „O serie de proiecte transfrontaliere și de măsuri pe care România le are în vedere”

Sorin Grindeanu și Kathleen Ann Kavalec
Sorin Grindeanu și Kathleen Ann Kavalec

Tot el a spus că au fost discutate aspecte cu privire la proiectele dezvoltate de Ministerul Transporturilor, cu accept pus pe Autostrada A7.

„În contextul discuțiilor, am detaliat proiectele dezvoltate de Ministerul Transporturilor în zona Moldovei, cu accent pe construcția Autostrăzii A7, care va fi continuată până la Siret și care va reprezenta o rută important pe relația rutieră cu Ucraina. Am făcut referire inclusiv la evoluția Podului suspendat de la Brăila, care urmează să fie deschis pe data de 6 iulie. Dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare pe coridoarele europene, dar si întărirea capacității operaționale a CFR au reprezentat, de asemenea, subiecte de interes în cadrul întrevederii”, a scris ministrul, pe Facebook.

Alte articole: Grindeanu: Toți banii europeni s-au cheltuit! Ministerul Transporturilor încearcă să găsească soluții fără a rupe contractele