- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi vouchere pentru cetățenii români! Prentru cine dă Guvernul acești bani și când vor fi dați?

02 Oct, 10:46 • Cornel Ghimeșan
Guvernul României vrea să acorde vouchere și anul următor. Ar trebui să primească acești bani persoanele care au venituri mai mici de 1500 de lei. De asemenea, și cei care au pensia sub 1600 de lei ar putea primi un ajutor social.
Noi vouchere pentru cetățenii români! Prentru cine dă Guvernul acești bani și când vor fi dați?

Guvernul României pregătește vouchere sociale și pentru anul 2023, în contextul în care inflația este una record în ultimii 20 de ani, fiind de 15%. Astfel, Guvernul ia în calcul acordarea unui nou pachet social. Cei care urmează să beneficieze de aceste vouchere sunt cetățenii care au venituri mai mici de 1500 de lei. Și pensionarii care primesc 1600 de lei ssu mai puțin ar putea primi un ajutor social, astfel încât să ajungă la un venit lunar de 2200 de lei. Această sumă va fi acordată o singură dată pe an!

Pe de altă parte Guvernul are în plan și o prelungire a voucherelor sociale în valoare de 50 euro, care ar putea fi acordate și anul următor. Beneficiarii, care au venituri mai mici de 1.500 de lei, au primit astfel de vouchere și anul acesta, o dată la două luni, începând din primăvară. Potrivit surselor guvernamentale, jumătate din banii necesari vor veni de la bugetul de stat, cealaltă jumătate din fonduri europene.

Alte articole: Românii primesc 200 de lei pentru schimbarea becului vechi. Ministrul Mediului, Tanczos Barna anunță cum vor putea românii să acceseze banii

Guvernul ia în calcul și mărire pensiilor și a salariului minim

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în repetate rânduri faptul că în anul 2023 este neapărată majorarea pensiilor și a salariului minim pe economie. Liderul social-democrat preciza recent  faptul că în prezent 1,5 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim pe economie, iar majoritatea activează în mediu privat. În contextul întâlnirii cu reprezentanții mediului privat, Ciolacu a pus în discuție și creșterea acestuia, amintind de faptul că Uniunea Europeană susține acest demers, ba chiar a stabilit un salariu minim european la care trebuie să ne aliniem.

Noi vouchere pentru cetățenii români! Prentru cine dă Guvernul acești bani și când vor fi dați?
Noi vouchere pentru cetățenii români! Prentru cine dă Guvernul acești bani și când vor fi dați?

Ieri, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, tot Ciolacul îi asigura pe seniorii româniei că nu vor fi uitați.

„Am spus, nu e prima oară: trebuie să plecăm de la 10%, categoric. Când mărim pensiile, mărim la toată lumea, şi la cei care au pensii mai mici, şi la cei care au pensii mai mari. Părerea mea e că trebuie găsită calea, cum am găsit când am intrat la guvernare acel program pe care l-am lucrat împreună cu doamna Olguţa Vasilescu, în care la anumite zone, la peste trei milioane şi jumătate de pensionari, am venit şi cu acele ajutoare pe o perioadă, mai ales perioada de iarnă, şi se vede cât de bine au venit”,a declara recent Marcel Ciolacu, citat de AGERPRES

Citește și: Marcel Ciolacu:,,Prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați”

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult