- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul a luat decizia! Sunt tăiate drastic banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice!

13 Dec, 22:09 • Oprea Alina
Veste mai puțin bună pentru românii care doresc să acceseze bani prin prisma acestui program! Guvernul a luat decizia de a tăia din banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice!
Guvernul a luat decizia! Sunt tăiate drastic banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice!

Guvernul a luat decizia să taie drastic subvențiile și pentru fotovoltaice, mai exact pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice, nu numai tichetele pentru Rabla. Acest proiect de ordonanță de urgență a fost publicat în decursul zilei de miercuri și prevede reducerea la jumătatea valorii tichetelor pentru programul Casa Verde, potrivit Antena 3.

Ai putea fi interesat și de: Cel mai mare parc fotovoltaic a fost pus în funcțiune! Investiția se ridică la 102 milioane de euro!

Guvernul taie subvențiile pentru fotovoltaice

Statul a luat decizia de a reduce finanțarea care se acordă prin intermediul Programului Casa Verde Fotovoltaice, la 10.000 de lei per solicitant. La momentul actual, finanțarea care este acordată prin Programul Casa Verde Fotovoltaice este de 20.000 de lei per solicitant.

Guvernul taie subvenții pentru Fotovoltaic
Guvernul taie subvenții pentru Fotovoltaic

„În anul 2024, finanțarea care se acordă prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională este în sumă de 10.000 lei/ solicitant”, se arată în OUG publicat azi, potrivit biziday.ro.

Nu doar acest program va avea subvențiile tăiate drastic, ci mai sunt adăugate listei.

”În anul 2024, cuantumul primei de casare acordate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020 – 2024 este în sumă de maxim 3.500 lei pentru achiziţionarea unei motociclete noi sau a unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat, respectiv 5.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul casării a două autovehicule uzate.”, se comunică conform sursei citate anterior.

Totodată, prima de casare se acordă numai în cazul în care beneficiarul deține în proprietate autovehicolul uzat pentru o perioadă mai mare de trei ani.

În privința autoturismelor electrice, se arată următorul lucru:

”Cuantumul ecotichetului acordat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020 – 2024 este în sumă maximă de 10.000 lei.”, se arată în comunicat, potrivit sursei citate.

Până acum, statul acorda un ecobonus de 54 de mii lei la achiziția unui autovehicul electric, și de până la 26 de mii de lei la achiziția unui autoturism Plug-in Hybrid (PHEV).

Ai putea fi interesat și de: Casa Verde Fotovoltaice poate fi reluat! Societatea care a contestat respingerea din program a renunțat la proces!