- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul anunţă modificări privind majorarea salarială de 5%. Care categorii de bugetari rămân fără creşteri în 2024

21 Dec, 19:05 • Cornel Ghimeșan
Guvernul României a confirmat că majorarea salariilor cu 5%, programată să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024 prin Ordonanța-Trenuleț nu se va aplica anumitor bugetari care au beneficiat deja de creșteri salariale în acest an. Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a explicat că această excepție va viza categorii de bugetari de la Educație, Justiție, ANAF și CNAS.
Guvernul anunţă modificări privind majorarea salarială de 5%. Care categorii de bugetari rămân fără creşteri în 2024

Guvernul anunţă modificări privind majorarea salarială de 5%.  Conform declarațiilor lui Mihai Constantin, procentul de majorare de 5% nu va fi aplicat celor care au avut creșteri salariale sau normative separate în acest an, precum în domeniul Educației, unde deja există o majorare de 20% menționată în OUG 115/2023. Alte categorii vizate sunt sistemul juridic, ANAF și CNAS, care au implementat majorări salariale în acest an.

Mihai Constantin a subliniat că această decizie urmează principiul echității, menționând că dorința este de a asigura un tratament echitabil între bugetari, evitând acordarea de beneficii de două ori pentru aceleași categorii de personal.

Citeşte şi: Vești proaste pentru bugetari. 2024 aduce reorganizări și reduceri de cheltuieli bugetare

Guvernul intenționează să aducă aceste modificări prin revizuirea Ordonanței-Trenuleț într-o ședință ulterioară de guvern, programată să aibă loc după Crăciun. În plus, se pare că se ia în considerare și o serie de alte modificări, inclusiv înghețarea angajărilor la stat în 2024, cu excepții temeinic justificate. Toate aceste schimbări vor fi supuse aprobării într-o ședință viitoare a Guvernului.

Citeşte şi: Ministrul Muncii anunță ce pensii vor fi impozitate în 2024. „E important ca pensionarii să ştie”’

Guvernul anunţă modificări privind majorarea salarială de 5%

  • educația nu va primi creștere salarială de 5% pentru că va avea acel 20% menționat deja în OUG 115/2023;
  • Casa de Sănătate nu mai primește 5% pentru că și-ar fi mărit salariile în Parlament;
  • ANAF nu ar mai primi 5% pentru că angajaţii şi-au mărit salariile;
  • la Justiție nu mai primește procentul de 5% pentru că angajaţii și-ar fi mărit salariile prin ordin administrativ;
  • instituțiile publice care nu se reorganizează nu vor mai putea să facă angajări.
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult