- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul anunță un nou sprijin pentru fermierii români. Câți bani se oferă pe kilogramul de cereale în 2023

07 Sep, 08:23 • Bumbeneci Diana
Un nou sprijin pentru fermierii români. Se acordă 15 bani pe kilogramul de cereale! Iată în ce condiții.
Guvernul anunță un nou sprijin pentru fermierii români. Câți bani se oferă pe kilogramul de cereale în 2023

Fermierii români ar putea primi mai mulți bani pentru cereale. Comisia Europeană ar putea veni cu un nou sprijin pentru fermierii români, de circa 15 bani pe kilogram.

Câți bani se oferă pe kilogramul de cereale

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat duminică, într-un interviu acordat AGERPRES, că a solicitat Comisiei Europene acordarea unui nou sprijin pentru fermierii români, de 30 euro pe tonă (aproximativ 15 bani pe kilogram), pentru exportul cerealelor din România, având în vedere că prețurile la transport au explodat în contextul în care 70% din tranzitul cerealelor din Ucraina s-a mutat pe teritoriul țării noastre.

Vezi și: Guvernul a făcut anunțul! Când intră banii pe cardurile de energie ale românilor

Cereale
Cereale

Ştim că Portul Constanţa a fost destul de aglomerat, iar cheltuielile cu transportul ale fermierilor români au crescut foarte mult. De aceea am solicitat comisarului inclusiv acordarea unui sprijin de 30 euro pe tona de cereale pentru exportul cerealelor din România, având în vedere creşterea preţurilor la transport pentru fermierii români.

Putem vedea pe bursă că preţul unei tone de cereale este de 200 de euro, iar aproape 50-60 euro reprezintă costuri cu transportul, diferenţa fiind foarte mare faţă de anii precedenţi. Astfel, în Consiliul de miniştri, din data de 17 sau 18 septembrie voi reveni cu această solicitare. Consider că suntem îndreptăţiţi, ca stat, să dăm fermierilor români acest ajutor, dacă aproape 70% din tranzitul cerealelor din Ucraina s-a mutat pe teritoriul României”, a explicat ministrul Barbu.

Ai mai putea citi și: Este oficial! Pensiile românilor vor crește! Ce bani oferă Guvernul începând cu 1 ianuarie 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult