- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul a făcut anunțul! Când intră banii pe cardurile de energie ale românilor

05 Sep, 10:44 • Bumbeneci Diana
Ministrul Adrian Câciu a făcut anunțul oficial legat de cardurile de energie. Când intră banii pentru români.
Guvernul a făcut anunțul! Când intră banii pe cardurile de energie ale românilor

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat când intră banii. Românii vulnerabili așteaptă încărcarea cardurilor de energie, pentru a-și putea achita facturile primite până în prezent.

Când intră banii pe cardurile de energie ale românilor

Adrian Câciu, Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a transmis, la primele ore ale dimineții, că românii vor primi banii pe cardurile de energie pe data de 15 septembrie.

„Pe 15 septembrie încărcăm voucherele de energie cu tranșa a doua, în valoare de 700 de lei”, a declarat ministrul.

„Din prima tranșă a fost cheltuit aproape 1 miliard, iar restul banilor au rămas pe carduri și pot fi folosiți în continuare”, a adăugat Câciu.

Adrian Câciu, despre cardurile românilor
Adrian Câciu, despre cardurile românilor

Mai poți citi și: 1 octombrie va aduce noi măsuri de austeritate în România. De ce decizii se vor lovi românii

Ce români beneficiază de ajutor

Peste patru milioane de persoane beneficiază de carduri de energie, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei.

Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare, și poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Până în acest moment, au fost emise și distribuite peste două milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili și au fost soluționate 17.700 anchete sociale, pentru care sunt emise și distribuite carduri.

Sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea prețurilor la energie este în valoare nominală de 1.400 lei, poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 și este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe.

Prima tranșă de bani, de 700 de lei, s-a acordat începând cu luna februarie 2023, iar cea de-a doua se acordă începând cu luna septembrie 2023.

Alte articole: Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România. Șeful CNPP anunță schimbări majore. „OUG a fost adoptată în ședință de Guvern”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult