- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul aprobă un nou sprijin pentru români. Persoanele care suferă de boala secolului primesc vouchere în valoare de 3.000 de lei

21 Mar, 16:36 • Lupu Alexandra
Românii care suferă de „boala secolului” primesc un ajutor considerabil de la Guvern: vouchere de 3.000 lei. Iată care sunt actele necesare pentru a lua banii.
Guvernul aprobă un nou sprijin pentru români. Persoanele care suferă de boala secolului primesc vouchere în valoare de 3.000 de lei

Este oficial! Românii care suferă de „boala secolului”, așa cum este denumită de Organizația Mondială a Sănătății, beneficiază de vouchere de 3.000 lei. Proiectul este deja aprobat, iar persoanele interesate trebuie să depună un dosar care să cuprindă anumite acte pentru a primi ajutorul, anunță antena3.ro.

Vouchere de 3.000 lei pentru români

Guvernul aprobă un nou sprijin pentru români. Persoanele care suferă de depresie pot beneficia de un voucher de 3.000 lei pentru a apela la serviciile psihologice. Potrivit unor calcule, suma este potrivită pentru 10 – 15 ședințe. Psihologii menționează că sunt unele cazuri în care procesul terapeutic trebuie să fie mult mai îndelungat decât atât, dar cu toate acestea, pentru început, ajutorul este suficient.

Consiliul Local Constanța este cel care a aprobat proiectul încă de la finalul lunii ianuarie. În ciuda acestui fapt, ultimele informații arată că nimeni nu a depus dosarul necesar pentru acest beneficiu. Depresia este intitulată de Organizația Mondială a Sănătății „boala secolului”, având în vedere că, potrivit statisticilor, peste 40 milioane de oameni suferă de această afecțiune la nivel european.

Citește și: Proaspetele mămici vor beneficia de consiliere psihologică gratuită!

România nu stă nici ea foarte bine la acest capitol. Datele transmise de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a constatat că în perioada 2014 – 2020, cazurile persoanelor care suferă de depresie a crescut cu aproape 14%. În Constanța, 30.000 de persoane au această afecțiune, dintre care aproape 14.000 sunt femei.

Este oficial! Guvernul sprijină românii care suferă de depresie prin vouchere de 3.000 lei
Este oficial! Guvernul sprijină românii care suferă de depresie prin vouchere de 3.000 lei

Constanța este primul oraș în care se implementează proiectul prezentat. Pentru a beneficia de acest ajutor, persoanele interesate trebuie să aibă toate documentele în ordine, precum scrisoarea medicală, eliberată de un specialist sau de medicul de familie și alte documente care atestă această afecțiune.

Pentru a intra în posesia voucherelor de 3.000 lei, oamenii trebuie să aibă domiciliul în Constanța, să aibă diagnosticul emis de un specialist, iar veniturile pentru fiecare membru al familiei trebuie să fie sub 5.000 lei. Actele trebuie depuse la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța, iar în cele din urmă, reprezentanții vor redirecționa suma respectivă către cabinetul psihologic la care persoana în cauză va merge. Experții din domeniu semnalează că numărul de cazuri de depresie este în creștere, de la an la an.

Vezi și: Vești extraordinare pentru românii vulnerabili. Marcel Boloș anunță un nou pachet de vouchere și ajutoare. „Vom sprijini vârstnicii, copiii, persoanele cu dizabilități, familiile monoparentale”