- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Proaspetele mămici vor beneficia de consiliere psihologică gratuită!

19 Dec, 23:31 • Cornel Ghimeșan
Camera deputaților au adoptat un proiect legislativ care prevede că femeile care au născut recent vor putea să beneficieze de consiliere psihologică gratuită în maternitățile de stat! Inițiativa adoptată astăzi de Camera Deputaților va merge la promulgare la președinte.
Proaspetele mămici vor beneficia de consiliere psihologică gratuită!

Camera Deputaților a adoptat astăzi proiectul de lege care prevede ca femeile care au născut recent să poată beneficia de consiliere psihologică, în maternitățile de stat.

Mamele din România puteau primi până în prezent consiliere psihologică în unitatea medicală doar pe perioada spitalizării. Inițiatorii proiectului de lege adoptat astăzi consideră că această perioadă este insuficientă, pentru că marile provocări emoționale, afective, psihologice, apar după nașterea bebelușului, în primele luni. Din păcate, foarte multe mame suferă, în tăcere, de depresie post-partum și nu își permit terapie.

Citește și: Cine sunt bugetarii care vor avea salariul majorat cu 50%? Vești uriașe de la Guvern!

Inițiativa adoptată astăzi de Camera Deputaților va merge la promulgare la președinte.

Proaspetele mămici vor beneficia de consiliere psihologică gratuită!
Proaspetele mămici vor beneficia de consiliere psihologică gratuită!

Consiliere psihologică gratuită pe o perioadă mai îndelungată pentru proaspetele mămici

Proiectul inițiat de parlamentari de la USR și semnat de majoritatea partidelor parlamentare corectează această situație, eliminând bariera temporală, astfel încât mamele să poată beneficia de ajutor timp de mai multe luni.

„În lipsa unui program de susținere și consiliere a femeilor care nasc, foarte multe mame suferă, în tăcere, de depresie post-partum și nu își permit terapie. Sănătatea mentală maternă este la fel de importantă ca sănătatea fizică, iar suferința mamelor poate fi învinsă dacă nu mai ignorăm această situație. Nu putem uita de mamele care trec printr-o situație dificilă cu gândul că se descurcă ele cumva.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 13% dintre femeile care nasc suferă de depresie post-partum. Și, important, vor putea beneficia de ajutor și miile de fetițe devenite mame cu mult prea devreme, uneori chiar și la 12 ani”, a eclarat deputatul USR Filip Havârneanu, potrivit hotnews.ro.

Alte articole: Numărul pensionarilor din România a scăzut cu 7.000 în trimestrul III. Pensia medie lunară a fost 1.856 lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult