- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul emite OUG separată pentru majorarea salariilor profesorilor cu 20%. Ce prevede documentul

14 Dec, 15:30 • Bumbeneci Diana
Schimbare majoră în România. Guvernul va emite o Ordonanţă separată pentru majorarea salariilor profesorilor cu 20%.
Guvernul emite OUG separată pentru majorarea salariilor profesorilor cu 20%. Ce prevede documentul

Sindicaliştii din Educaţie au transmis oficial că, în urma discuţiilor avute joi la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu şi miniştrii de resort, s-a căzut de acord asupra unei creşteri medii a salariilor în învăţământ cu 20%. Pentru a se clarifica această problemă de interes major a fost emisă o ordonanţă de urgenţă separată în acest sens, conform Agerpres.

Guvernul emite OUG separată pentru majorarea salariilor profesorilor cu 20%

Este aceeaşi variantă, 20% în medie, creştere salarială pentru 2024. Împreună cu Ministerul Educaţiei vom transmite toate elementele clarificatoare către Guvern. În ordonanţa ‘trenuleţ’ care a intrat în transparenţă decizională nu mai figurau funcţiile de conducere. Figura personalul didactic de predare, figura personalul didactic auxiliar, nedidactic şi atât. Şi atunci lucrurile acestea trebuiau corectate. Şi asta facem în momentul de faţă. Lucrurile vor fi rezolvate foarte rapid”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a precizat, la rândul său, că pentru aceste creşteri salariale din Educaţie se va emite o ordonanţă de urgenţă separată.

Concluzia este că se va emite act normativ separat, ordonanţă separată. Acum mergem la Ministerul Educaţiei pentru că avem o problemă cu funcţiile de conducere, nu se puteau repara acele inechităţi. Cu alte cuvinte, de la 1 ianuarie va fi prima majorare, dar nu discutăm de procente deocamdată. Încă se lucrează, pentru că noi nu avem un procent fix, este o medie”, a explicat Hăncescu.

Şi liderul Federaţiei „Alma Mater”, Anton Hadăr, a afirmat că vor fi date creşterile salariale, dar trebuie găsită posibilitatea de a le realiza „în mod favorabil”.

Ai mai putea citi: Ministrul Finanţelor, anunţ important despre salariile milioanelor de români. Cum arată bugetul pe 2024

salarii educație
salarii educație

Vor fi două tranşe de creştere, una la 1 ianuarie, alta la 1 iunie, 13 plus 7 pe medie, 20%. Pe medie, pentru că nu este la toată lumea la fel, pentru că a fost o sumă fixă dată anul trecut, care nu mai permite acum să le dai la toţi acelaşi procentaj”, a declarat Hadăr.

Conform oficialului, profesorii debutanţi „vor fi în aceeaşi traiectorie, vor avea şi ei aceleaşi procentaje, tot aşa 13 cu 7”. „Creşterea porneşte de la ei, de la asistentul universitar”, a completat liderul Federaţiei „Alma Mater”.

Sindicaliştii din Educaţie au mai transmis joi și că şi personalul nedidactic şi cel auxiliar vor beneficia de acelaşi procent de creştere de 20%.

Pe medie va fi 20%, depinde de fiecare categorie de personal, ca să se încadreze în grilele pe care noi le avem ca elemente de raportare, grile pe care noi le-am înaintat în iulie anul trecut. Nu vor primi toţi aceleaşi procentaje, pentru că dacă ai primit 1.700 lei astă-vară, vă daţi seama că nu mai poţi să-i dai 20% îi dai 16, îi dai 17, îi dai 14, s-ar putea să fie şi mai puţin”, a transmis Anton Hadăr.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu, anunțul momentului după întrunirea cu delegația Băncii Mondiale: 7% din PIB

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult