- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul introduce noi carduri pentru mii de români. Anunţ de ultimă oră făcut de Simona Bucura Oprescu

26 Feb, 17:46 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a dezvoltat noi inițiative pentru a sprijini o categorie specifică de români, pregătind noi carduri care vor aduce o serie de beneficii de la stat. Guvernul a adoptat, în acest an, numeroase măsuri de sprijin pentru românii aflați în situații vulnerabile, inclusiv carduri sociale, carduri de energie sau venit minim de incluziune. Toate aceste inițiative sunt direcționate către românii care se confruntă zilnic cu dificultăți financiare.
Guvernul introduce noi carduri pentru mii de români. Anunţ de ultimă oră făcut de Simona Bucura Oprescu

Guvernul introduce noi carduri pentru mii de români. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță acum lansarea unui nou card pentru o categorie specifică de români: Cardul European pentru Dizabilitate, care vine cu diferite măsuri de sprijin pentru beneficiari. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției printr-o postare pe o rețea socială. În acest an au fost emise 1.196 de carduri, iar alte aproximativ 4.100 de cereri sunt în curs de procesare.

Guvernul introduce noi carduri pentru mii de români

Beneficiile includ:

  • transport gratuit cu mijloacele de transport în comun;
  • parcare gratuită;
  • acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber (în funcție de pachetele de beneficii stabilite de fiecare dintre statele membre participante).

Cardul european completează cardurile naționale pentru persoanele cu dizabilități și va fi acordat de către autoritățile naționale pe baza criteriilor proprii. Momentan, cardul poate fi utilizat în următoarele state membre ale Uniunii Europene: Italia, Belgia, Slovenia, Cipru, Estonia, Finlanda, Malta și România.

Citeşte şi: Peste 1.100 de lei ar fi plătit în plus românii, dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile. Ciolacu: Costurile pentru o familie cu 2 copii au scăzut cu 11%

„Accesibilitatea, drepturile cetățenilor, calitatea vieții, accesul egal și nediscriminarea și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități sunt importante pentru România și Uniunea Europeană. Recunoașterea reciprocă între Statele Membre a statutului de persoană cu dizabilități, prin Cardul European pentru Dizabilitate, este un pas absolut necesar pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor oameni”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Cum se obține Cardul European pentru Dizabilitate

Pentru a obține Cardul European pentru Dizabilitate, persoanele interesate trebuie să completeze o cerere disponibilă pe site-ul oficial, și să atașeze o fotografie recentă (tip buletin). Cererile pot fi trimise electronic sau depuse personal la sediul DGASPC-ului din județul sau sectorul de domiciliu.

Citeşte şi: Ajutor de înmormântare 2024. Suma suplimentară pe care familia unei persoane decedate o poate primi în situații de urgență

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult