- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Haos în România! Protestele din Finanțe continuă! Sindicaliștii nu renunță până nu vor primi salariile cuvenite

26 Aug, 10:20 • Constantin Cristina
Sindicaliștii din Finanțe anunță că protestele față de problemele salariale pe care le reclamă vor continua și săptămâna viitoare.
Haos în România! Protestele din Finanțe continuă! Sindicaliștii nu renunță până nu vor primi salariile cuvenite

Angajații din Ministerul Finanțelor din orașele Mureș, Brașov sau Arad, au oprit spontan lucrul, nemulțumiți că, pentru aceeași funcție și cu aceleași atribuții de serviciu, angajați din structurile fiscale din țară sunt remunerați diferit. Oamenii amenință chiar cu greva generală dacă solicitările nu le vor fi rezolvate, a informat Rador.

Citește și: Proteste masive în România. Angajații ANAF au intrat în grevă. Provocare pentru premierul Marcel Ciolacu

Haos în România! Protestele din Finanțe continuă! Sindicaliștii nu renunță până nu vor primi salariile cuvenite

De asemenea, revendicările lor se mai referă la lipsa de personal și condițiile în care își desfășoară activitatea, la lipsa unui sistem informatic integrat, iar recent s-au alăturat pe lista nemulțumirilor și preconizatele măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, despre care afirmă că îi vor lăsa fără drepturi salariale, dar și fără funcții pe unii dintre ei.

Protestul angajaților
Protestul angajaților

Prima reacție a Guvernului, pe fondul protestelor de la ANAF

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a oferit o reacție pe fondul protestului.

„Promisiunile pe care le-am făcut sindicatelor din finanţe săptămâna trecută au fost ghidate de responsabilitatea noastră în raport cu dezvoltarea economică echilibrată şi sustenabilă a ţării. Mi-am asumat că mă voi lupta pentru profesioniştii care fac diferenţa. În acest sens, depunem eforturi pentru a ne asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernul României săptămâna aceasta.

Astăzi, majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanţelor reprezentanţi care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord. Cu această ocazie, ne-au transmis că vor amâna acţiunile de protest pe care le pregăteau”, a arătat Marcel Boloş, luni seară, într-o postare pe Facebook.

Alte articole: Angajații din Finanțe continuă protestul și astăzi! Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile propuse de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare