- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

70% dintre români se plâng de poluare, însă foarte puțini vor să investească în surse de energie curată. Care este motivul pentru care nu vor să plătească?

29 Aug, 13:58 • stefan.vlad
70% dintre români se plâng de poluare, însă foarte puțini vor să investească în surse de energie curată. În jurul lumii, atât companiile, cât și guvernele, se concentrează tot mai mult pe soluționarea provocărilor legate de sustenabilitate și reducerea poluării, având în vedere importanța unei societăți cu un impact minim asupra mediului.
70% dintre români se plâng de poluare, însă foarte puțini vor să investească în surse de energie curată. Care este motivul pentru care nu vor să plătească?

70% dintre români se plâng de poluare. Un sondaj realizat de CIS Gaz arată că în România, peste 90% dintre respondenți consideră că sunt necesare investiții semnificative pentru a spori sustenabilitatea sistemului energetic.

Mai mult de 65% dintre români sunt de părere că primele obiective pentru aceste investiții ar trebui să vizeze rețeaua de transport și distribuție, precum și infrastructura energetică, în timp ce aproape 31% subliniază importanța îmbunătățirii stării conductelor și țevilor.

Companii și guverne din întreaga lume au în topul listei de priorități rezolvarea provocărilor legate de sustenabilitate și reducerea poluării, pentru a se asigura că societatea viitorului este una cu adevărat „verde”.

Un pilon extrem de important aici este percepția utilizatorului final, care observă orice progres înregistrat în această zonă. În România, peste 90% dintre subiecți atrag atenția că ar trebui făcute mai multe investiții pentru a crește sustenabilitatea sistemului energetic”, potrivit unui sondaj inițiat de CIS Gaz.

Citește și: Industria modei, cea mai mare sursă de poluare de pe planetă. UE dorește ca modelul dăunător de consum de îmbrăcăminte de tip fast fashion să devină istorie

70% dintre români se plâng de poluare

În același timp, peste 80% dintre participanți consideră că energia regenerabilă joacă un rol foarte important sau destul de important în asigurarea sustenabilității economice în viitorul apropiat. Cu toate acestea, peste 70% dintre români menționează că poluarea este o problemă semnificativă în țară, iar peste 25% o consideră o problemă destul de importantă.

Cu toate aceste premise, un aspect interesant iese la iveală din sondaj: majoritatea respondenților (57%) nu sunt dispuși să investească sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată. Chiar dacă 50% dintre români ar prefera să folosească energia produsă de panourile solare, în practică există reticență în a susține financiar aceste opțiuni ecologice.

Sebastian Călugăr, CEO al CIS Gaz, subliniază că sustenabilitatea economică este o prioritate globală și că preocuparea pentru mediu este fundamentală pentru dezvoltarea companiei.

Sustenabilitatea economică este o prioritate pentru companii și guverne de pe întreaga planetă, și pe bună dreptate. Reducerea impactului asupra mediului înconjurător este foarte importantă dacă vrem să lăsăm în urmă, pentru copiii noștri, o lume mai bună și mai curată. Grija față de mediu face parte din ADN-ul companiei noastre, fiind unul dintre pilonii de bază ai strategiei noastre de dezvoltare”, spune Sebastian Călugăr, CEO, CIS Gaz, potrivit adevarul.ro.