- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iarna aceasta se anunță a fi una grea! Costurile de încâlzire, aproape imposibil de întreținut pentru cei care dețin sobe!

12 Oct, 08:36 • Oprea Alina
Iarna aceasta se anunță a fi una dificilă pentru vârstnic și nu numai! Cei care au sobe vor fi afectați de prețurile care au crescut pentru lemnele de foc, acestea ridicându-se cu un procent de 15%, aproximativ
Iarna aceasta se anunță a fi una grea! Costurile de încâlzire, aproape imposibil de întreținut pentru cei care dețin sobe!

Inflația este una foarte mare în comparație cu salariile, pensiile oamenilor, iar perioada ce urmează, anotimpul rece îi va pune la încercare pe oameni, întrucât cei care dispun de sobe și nu de centrale pe gaze, vor avea de suferit din cauza prețului la lemne care a crescut considerabil. Prețul unui metru cub de leme este cu 15% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Vezi mai multe despre: Virgil Popescu a făcut anunțul! România a atins ținta de înmagazinare pentru iarna ce urmează!

Vârstnicii, cei mai afectați

În acest caz, vârstnicii sunt cei mai afectați, pentru că cei 700 de lei nu sunt de ajuns pentru a-și păti toate necesitățile traiului, în mod special dacă prețul lemnului crește în continuare. Aceștia louiesc singuri, pensiile lor sunt aproape inexistente pentru ceea ce se întâmplă cu inflația în România. Costurile de încălzire le sunt imposibil de întreținut, pentru că bătrânii spun că lemnul s-a scumpit în mod considerabil și nu au cum să aopere toate costurile pentru iarnă.

„Fac economie. Ce să fac?! Ce să fac?! Mai stau şi învelită. Nu ajunge pensia să cumpărăm lemne, nu mai zic de medicamente, totul e scump.”, a declarat o femeie, potrivit Antena3.

Iarnă grea din cauza prețurilor

Prețurile au crescut foarte mult. Prețurile lemnelor sunt conforme calității, originii și a altor factori. Un metru cub pornește de la 300 de lei, însă pe baza a ceea ce am enumerat ca și factor de care prețul depinde, poate ajunge și până la 700-800 de lei, spun specialiștii.

„În schimb, ce am constatat noi este o prediclecţie a populaţiei pentru lemnul de diverse tari. Ceea ce face ca pretul realizat anul trecut,de aproximativ 270 lei pe metru cub, la nouă luni, acum, să avem aproape 300 lei pe metru cub.”, a comunicat Marius Havriş, director Direcţia Silvică Botoşani, potrivit sursei citate.

Oamenii, în general, optează pentru varianta de a cumpra lemnul tăiat direct pentru sobă.

Vezi mai multe despre: Satul din România unde mai trăiește un singur om. Nea Ion nu are apă curentă, curent electric, aici s-a născut și aici vrea să moară