- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

IFC, membră a Grupului Banca Mondială, investește 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank. Scopul este finanțarea unor proiecte din domeniul climei

14 Nov, 20:55 • Fundeanu Madalina
IFC, organizație membră a Grupului Banca Mondială, a decis să investească 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank. Această acțiune are în vedere diversificarea produselor financiare dedicate finanțării inițiativelor sustenabile și incluzive din România.
IFC, membră a Grupului Banca Mondială, investește 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank. Scopul este finanțarea unor proiecte din domeniul climei

International Finance Corporation (IFC), organizație membră a Grupului Banca Mondială, a decis să investească 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank, o organizație membră a grupului bancar Raiffeisen, prima emisiune internațională de obligațiuni sustenabile, denominate în euro, a băncii, în vederea diversificării produselor financiare dedicate finanțării inițiativelor sustenabile și incluzive din România, potrivit Economedia.

IFC investește milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank

Fondurile obținute din această emisiune de obligațiuni vor fi folosite pentru a finanța proiecte în domeniul climei, inclusiv prin acordarea de împrumuturi și linii de credit în condiții preferențiale pentru proiecte ecologice, de eficiență energetică și de energie din surse regenerabile și finanțarea proiectelor agricole sustenabile și de transport curat, dar și a anumitor activități sociale, cum ar fi cele din domeniile sănătate, educație, infrastructură primară, locuințe accesibile și generarea de locuri de muncă, scrie sursa citată.

„Ne bucură încrederea acordată de către investitorii instituționali străini și locali, prin participarea la emisiunea noastră inaugurală de euroobligațiuni. Interesul arătat de către piața de capital confirmă, încă o dată, că modelul nostru de banking este unul responsabil, caracterizat de o situație financiară solidă și o preocupare permanentă de a încorpora perspectiva tuturor actorilor relevanți”,  a declarat Alina Rus, Director Financiar al RBRO.

„De asemenea, suntem încântați de parteneriatul pe termen lung cu IFC și de sprijinul ferm pe care îl acordă angajamentului nostru de a promova o dezvoltare durabilă și incluzivă a economiei românești”, a adăugat acesta.

Citește și: Tranzacția OTP Bank – Banca Transilvania nu a putut fi finalizată! Sursele spun că o altă bancă ar fi contestat tranzacția dintre cele două!

IFC
IFC

Este de așteptat ca emisiunea de obligațiuni să îndeplinească Cerințele minime de fonduri proprii și de pasive eligibile (MREL) impuse în temeiul Directivei privind redresarea și rezoluția bancară a Uniunii Europene. Această cerință de reglementare are în vedere să asigure că băncile au capacitate de a absorbi pierderile și că salvarea instituțiilor financiare nu este finanțată de contribuabili.

„În anii următori, economia României are potențialul de a continua să asigure convergența către nivelul de trai din UE, eliminând, în același timp, și restul inegalităților sociale și teritoriale. Dar acest lucru va necesita un mai bun acces la finanțare”, a declarat Ary Naïm, Director IFC pentru Europa Centrală și de Sud.

„Prin acest parteneriat, IFC își propune să continue să promoveze un sector bancar și o piață locală de capital reziliente, cu un angajament solid față de sustenabilitate și incluziune”, a completat acesta.

Vezi și: Raiffeisen Bank, tot mai multe probleme. O funcție foarte importantă a băncii va fi dezactivată!