- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ikea a inaugurat primul magazin în Timișoara, fiind al treilea din România

08 Jun, 22:31 • Claudia Simion
Ikea a deschis al treilea magazin în România, la Timișoara. E primul magazin aflat în partea de vest a țării.
Ikea a inaugurat primul magazin în Timișoara, fiind al treilea din România

Ikea din Timișoara are o suprafață de 26.000 de metri pătrați și o famă variată de 8.300 de produse de amenajare a locuinței. S-au investit 60 de milioane de euro.

„IKEA este prezentă pe piața din România de 16 ani și suntem cât se poate de bucuroși de faptul că astăzi avem ocazia să facem acest pas important – deschiderea primului magazin în regiunea de vest a țării. Valoarea totală a investiției este de 60 de milioane de euro, ceea ce ne-a permis să creăm cel mai sustenabil magazin IKEA din Europa de Sud-Est și să aducem 300 de oportunități de angajare în regiune. Sperăm ca IKEA Timișoara să aducă inspirație și experiențe unice în cadrul magazinului pentru viitorii clienți, oferind totodată o soluție la nevoia tot mai mare de e-commerce din România.”, a spus Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timișoara.

Citește și Ce conţin, de fapt, hotdogii de la Ikea şi de ce costă doar 2,5 lei. Ce spune patronul celebrului lanţ de magazine

Primul magazin Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a țară, pe 21 martie 2007. Acesta a fost lansat cu o promovare agresivă, fiind în acea perioadă „subiectul zilei” şi a avut vânzări record nu numai în prima zi, dar şi în primele şase luni. Nebunia continuă şi în prezent, Ikea reprezentând una dintre destinaţiile favorite de shopping. Foarte multă lume preferă oferta variată, stilul practic şi preţul accesibil, aspectele promovatte de Ikea: design, un bun raport calitate-preţ. În iunie 2019 în România s-a deschis cel de-al doilea magazin Ikea, tot în Capitală.

Ikea are peste 389 de magazine în 50 de țări

Ikea e o companie suedeză, fondată în 1943 de către Ingvar Kamprad, care comercializează o gamă largă de mobilier și decorațiuni. Ingvar Kamprad avea doar 17 ani atunci când i-a venit ideea de a fonda compania. Mai întâi a comercializat obiecte de mici dimensiuni (stilouri, portofele, rame pentru fotografii, ceasuri, bijuterii etc). La patru ani de la lansarea firmei (1947) a adăugat şi mobilier produs în mici ateliere locale. Reacţia publicului fiind una pozitivă, în 1951 a renunţat la toate celelalte produse şi a decis să continue afacerea vânzând doar mobilier la un preţ accesibil. Tot atunci a publicat şi primul catalog Ikea de mobilier.

Citește și Schimbare drastică la Ikea: jumătate din mâncarea vândută va fi vegetală

Compania Ikea deține peste 389 de magazine în 50 de țări sau teritorii, majoritatea în Europa, restul în Statele Unite ale Americii, Canada, Asia şi Australia. Ikea e unul dintre puţinele lanţuri comerciale ce are puncte de desfacere în Israel şi alte ţări din Orientul Mijlociu.