- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

IKEA intervine în scandalul salariilor: ”Nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie”

28 Feb, 20:41 • Cornel Ghimeșan
IKEA intervine în scandalul legat de salariile personalului său și spune că niciun angajat din România nu primește salariul minim pe economie. Reprezentanții companiei scandinave au transmis că pentru viitorul magazin de la Timișoara, salariile pornesc de la 3.000 de lei net, pe lângă acestea angajații vor beneficia de tichetele de masă și decontarea lunară a transportului.
IKEA intervine în scandalul salariilor: ”Nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie”

IKEA intervine în scandalul salariilor. Intervenția reprezentanților IKEA a venit după ce în ultimele zile, compania scandinavă a fost intens criticată în România cu privire la faptul că ar oferi salarii de doar aproximativ 2.000 de lei pe lună angajaților din depozitul magazinului pe care urmează să îl deschidă la intrarea în Timișoara (comuna Dumbrăvița), potrivit wall-street.ro.

Citește și Transparență la IKEA, clienții trebuie să știe ce cumpără. Din ce sunt fabricate obiectele de mobilă. Iată de unde vine lemnul

IKEA intervine în scandalul salariilor

”Pentru IKEA, bunăstarea angajaților noștri reprezintă o prioritate după care ne ghidăm în tot ceea ce facem. Astfel, ne-am luat angajamentul să oferim un sistem de salarizare corect, incluziv și competitiv pentru toți colegii noștri, iar din acest motiv nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie. Salariile oferite de IKEA sunt stabilite în baza unui studiu amănunțit, care include un proces de evaluare a pieței din zona respectivă”

, au transmis reprezentanții IKEA.

De asemenea, reprezentanții companiei au transmis că pentru angajații din Timișoara, salariul net pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului.

”În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile. Printre aceste beneficii se găsesc serviciile medicale gratuite, prin intermediul abonamentelor medicale private sau a asigurării de sănătate, fond de pensie privată, programul de bonus anual IKEA, indemnizația pentru work from home, voucherele de vacanță, cadourile pentru zilele de naștere și aniversările de muncă, reducerile de 15% la majoritatea produselor IKEA din magazinele din România, dar și reduceri în valoare de 30% la produsele din Magazinul cu Produse Suedeze și la aproape 2.000 de produse de amenajare a locuinței și de economisire a energiei în magazinele IKEA din toată țara”

, au mai spus oficialii IKEA.

Mai mult, compania a transmis că oferă angajaților săi mai multe beneficii precum sprijin parental adițional, cum ar fi o lună de vacanță suplimentară față de cea prevăzută de lege pentru tați, precum și posibilitatea ca mamele și tații să lucreze o lună part-time, atunci când revin din concediul parental și să primească salariu pentru muncă full-time.

În acest an, IKEA urmează să inaugureze, în localitatea Dumbrăvița din apropierea Timișoarei, al treilea magazin din rețeaua sa din România. Reprezentanții companiei au anunțat la începutul lunii februarie că în acest magazin au nevoie de 250 de persoane în aproape toate departamentele.

Acum, aceștia au dezmințit informația potrivit căreia, inaugurarea magazinului de la Timișoara ar fi amânată din cauza lipsei angajaților.

”Construcția unui magazin IKEA este un proiect complex, care poate fi influențat de o serie de factori externi. Procesul de recrutare în masă, demarat la 1 februarie 2023, nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului”, menționează reprezentanții companiei.

Citește și IKEA deschide al treilea magazin în România și face angajări. Cu ce salarii și beneficii încearcă să-i atragă pe angajați

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult