- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Imaginea STB, folosită într-o nouă escrocherie pe internet. Un card care poate fi folosit pentru „călătorii gratuite” în București este promovat pe rețelele de socializare

06 Feb, 20:35 • Adrian Popovici
Escrocii  din București au creat o nouă schemă de înșelăciune în care speră să atragă cât mai multe victime. O metodă de fraudă în mediul online se răspândește rapid și a început deja să aibă victime în Capitală. Folosind rețelele de socializare, indivizii promovează un card care pretinde că oferă călătorii gratuite pentru autobuzele Societății de Transport București (STB).
Imaginea STB, folosită într-o nouă escrocherie pe internet. Un card care poate fi folosit pentru călătorii gratuite în București este promovat pe rețelele de socializare

Escrocii  din București au creat o nouă schemă de înșelăciune în care speră să atragă cât mai multe victime. O metodă de fraudă în mediul online se răspândește rapid și a început deja să aibă victime în Capitală. Folosind rețelele de socializare, indivizii promovează un card care pretinde că oferă călătorii gratuite pentru autobuzele Societății de Transport București (STB), transmite Antena 3 CNN.

Compania avertizează asupra acestui mesaj fals pentru a împiedica locuitorii municipiului București să cadă în capcana infractorilor. Astfel, pe mai multe pagini de social media, este distribuit un mesaj care pretinde a face referire la serviciul de transport public din București. În imaginea care însoțește postarea cu acest mesaj fals sunt folosite elemente de identitate companieie, incluzând autobuzul și cardul activ. Mesajul promovează un card de călătorii care susține că oferă acces gratuit la mijloacele de transport în comun din Capitală.

STB SA, societatea de transport din București, informează publicul călător că nu există un card de călătorii conform descrierii prezentate. De asemenea, compania a inițiat procedura de raportare a acestui mesaj către Facebook și Poliția Română. Pentru informații corecte și actualizate, este indicat să accesați pagina oficială pentru a afla condițiile de călătorie cu mijloacele de transport public.

Citește și: Cea mai nouă escrocherie online. Hoții încep să folosească inteligența artificială, astfel încât sunt din ce în ce mai greu de depistat

Ce transmite STB în cazul acestei escrocherii?

„Atenție! Mesaj fals, promovat pe Facebook
Într-o postare pe o pagină de social media este promovat ÎN MOD FALS un mesaj cu referire la serviciul de transport public din București.
În imaginea care însoțește postarea cu MESAJ FALS sunt utilizate elemente de identitate ale STB SA – respectiv autobuzul, cardul activ. FACEM PRECIZAREA CA ACESTE IMAGINI SUNT UTILIZATE FRAUDULOS, fără acceptul STB SA.
Mesajul promovează “un card de călătorii” care poate fi utilizat pentru “călătorii gratuite” cu mijloacele de transport STB.
Societatea de Transport București anunță publicul călător ca NU EXISTĂ un asemenea “card de călătorii”, a transmis societatea pe pagina oficială de Facebook.

Postarea promovează un „card de călătorii” ce pretinde a oferi „călătorii gratuite” cu mijloacele de transport în comun, dar compania de transport în comun subliniază că nu există un astfel de card. Compania îndeamnă călătorii să consulte surse oficiale pentru a obține informații precise despre condițiile de călătorie cu mijloacele de transport public.

Te-ar putea interesa și: Sebastian Burduja, plângere penală împotriva unui deepfake. Imaginea ministrului folosită pentru o escrocherie în care apare și Enel