- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Îmbulzeala de pe litoral în minivacanța de Rusalii! Care este cea mai solicitată stațiune și ce prețuri oferă

31 May, 22:09 • Constantin Cristina
Peste 70.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în minivacanța care urmează să vină. Iată care este cea mai aglomerată stațiune din România în această perioadă.
Îmbulzeala de pe litoral în minivacanța de Rusalii! Care este cea mai solicitată stațiune și ce prețuri oferă

Românii se înghesuie pe litoral în minivacanța de Rusalii, iar în această perioadă cea mai solicitată stațiune este Mamaia, a informat wall-street.ro.

În Mamaia prețurile încep de la 135 de lei pe cameră/noapte la un hotel de trei stele, conform Federației Petronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Citește și: A explodat numărul locurilor de muncă din turism. Apropierea sezonul estival este principala cauză a creșterii fulminante a ofertelor de job-uri din acest domeniu

Îmbulzeala de pe litoral în minivacanța de Rusalii! Care este cea mai solicitată stațiune și ce prețuri oferă

„Destinaţiile montane, Destinaţiile balneare, Destinaţiile de turism rural, Delta Dunării, Litoralul românesc – în topul preferinţelor turiştilor! Cele mai solicitate sunt locaţiile de 3 şi 4 stele care oferă facilităţi şi servicii suplimentare pentru confortul turiştilor – indiferent de preţ. Un număr foarte mare de locaţii de 4 stele şi-au epuizat complet locurile de cazare cu multe săptămâni înainte, iar în cele mai cunoscute staţiuni montane şi în Delta Dunării gradul de ocupare este de 100%. Peste 70.000 de turişti aşteptaţi pe Litoral în vacanţa de Rusalii! Continuă ritmul foarte bun de rezervări şi pentru această perioadă, dar şi pentru întreaga vară”, a declarat Corina Martin, secretar general FPIOR.

litoral
litoral

Pentru hotelurile de 4 stele, prețurile ajung la 220 de lei/cameră cu mic dejun inclus, iar pentru regimul All Inclusiv tarifele ajung și la 500 de lei/noapte/cameră pentru cazare.

Următoarea stațiune aglomerată unde tarifele pleacă de la 99 lei/camera/noapte în hoteluri de 3 stele și pot ajunge până la 500 de lei pentru regimul 500 lei/camera/noapte este Eforie.

În cele mai cunoscute staȚiuni montane şi în Delta Dunării gradul de ocupare este de 100%.

„Tichetele de vacanţă – cel mai bun instrument de promovare a României turistice, în absenţa oricărei campanii de promovare din partea Ministerului public. Deşi, în continuare, promovarea turismului românesc nu este o prioritate pentru cei care administrează turismul la nivel naţional, tichetele de vacanţă îi trimit pe români în Romania şi oferă zile de vacanţă şi aventură pentru sute de mii de români”, a subliniat Corina Martin.

Alte articole: Sondaj Bestjobs: Ce fac angajaţii în minivacanţa dintre 1 și 5 iunie. 25% dintre ei au primit bonusuri extrasalariale