- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Sondaj Bestjobs: Ce fac angajaţii în minivacanţa dintre 1 și 5 iunie. 25% dintre ei au primit bonusuri extrasalariale

31 May, 19:10 • Dobran Viorel
Angajaţii profită din plin de minivacanţa dintre 1 şi 5 iunie. Cei mai mulţi au planuri aproape de casă, dar şi la munte sau pe litoral, biletele de tren fiind deja aproape epuizate
Sondaj Bestjobs: Ce fac angajaţii în minivacanţa dintre 1 și 5 iunie. 25% dintre ei au primit bonusuri extrasalariale

Minivacanţa de Ziua copiilor şi Rusalii 2023. Ziua Internațională a Copilului este un prilej pentru angajați de a petrece câteva zile libere în familie, iar apropierea dintre 1 iunie, weekend și zilele libere de Rusalii au creat contextul pentru o minivacanță cu impact minim asupra zilelor de concediu. Cei care au reușit să obțină liber de la angajator și pe 2 iunie, pentru a face punte cu toate celelalte zile libere legal, și-au făcut deja planuri, iar faptul că locurile la trenurile spre litoral și Valea Prahovei sunt deja ocupate aproape în totalitate anunță o vacanță aglomerată.

Lucrezi în minivacanța de 1 iunie și Rusalii? Iată ce beneficii primești

Dintre cei care şi-au luat concediu, aproape jumătate preferă să rămână în oraş, plănuindu-şi activităţi în afara locuinţei, mulţi dintre ei încercând să evite aglomeraţia şi să petreacă timpul alături de copii, familie şi prieteni. Alţi 20% spun că vor petrece în afara oraşului în care locuiesc.

Aproape 30% dintre respondenţii sondajului Bestjobs au cel puţin 2 copii, iar aceste zile libere reuşesc să le aducă o bucurie în plus, având ocazia de a petrece mai mult timp de calitate alături de ei.

Minivacanţa de Ziua copiilor şi Rusalii 2023: Mai mult timp petrecut în familie

„Alăturarea acestor zile libere legale a dat şansa multor angajaţi români să îşi ia timp suplimentar pentru relaxare şi încărcare a bateriilor, mai ales după un început de an destul de aglomerat pentru cei mai mulţi dintre ei. În plus, pentru părinţi, această minivacanţă este ocazia perfectă de a investi în relaţia cu copiii lor, ziua de 1 iunie reuşind astfel să îşi îndeplinească scopul. Unele companii au acordat şi beneficii extra-salariale, un motiv în plus de bucurie pentru angajaţi înainte de începerea sezonului de vară”, spune Ana Vişian, marketing manager BestJobs.

Peste 25% dintre respondenţi susţin că au primit beneficii extra-salariale din partea angajatorilor. Printre acestea se numără o zi liberă în plus la minivacanţă, o sumă de bani sau un coş cu alimente sau dulciuri pentru copii.

Minivacanţă Rusalii 2023

Sondajul bestjobs a fost realizat în luna mai, cu participarea a 946 utilizatori de internet. Bestjobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe platformă sunt peste 35.000 de joburi şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii.

Prognoza meteo 29 mai – 26 iunie a fost actualizată. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, bestjobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării. Bestjobs sprijină candidații în găsirea jobului potrivit, oferindu-le informații salariale actualizate constant, și îi susține pe angajatori în procesul de recrutare prin serviciul de tip agenție – HIRE, care contribuie semnificativ la optimizarea costurilor și la reducerea timpului de căutare. În orice moment, pe bestjobs sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.