- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Imperiul Leilor domină Aeroportul Otopeni. Dragoș Petrescu, în topul listei câștigătorilor unui mare proiect

05 Mar, 12:52 • Bumbeneci Diana
Afacerile lui Dragoș Petrescu la Aeroportul Otopeni: Câștigător într-o licitație importantă.
Imperiul Leilor domină Aeroportul Otopeni. Dragoș Petrescu, în topul listei câștigătorilor unui mare proiect

Dragoș Petrescu, cunoscutul om de afaceri și membru al juriului din emisiunea „Imperiul Leilor”, a obținut recent o victorie financiară semnificativă. Compania sa, Grupul City Grill, se numără printre câștigătorii licitației pentru spațiile comerciale de pe Aeroportul Otopeni.

 

Dragoș Petrescu domină Aeroportul Otopeni

Potrivit datelor furnizate de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), City Cafe Express, parte a Grupului City Grill, a încheiat o asociere de firme pentru un segment comercial pe aeroport. Licitațiile au vizat diverse segmente, inclusiv duty-free, alimentație publică, vending machines și schimb valutar.

City Cafe Express, împreună cu partenerii săi PVP Tasty Food și Albert Fast Delivery, a obținut un contract în valoare de 1, respectiv 2 milioane de lei în anul 2022. Această victorie marchează o mișcare strategică importantă pentru Grupul City Grill în extinderea prezenței sale comerciale.

Ai putea citi: Inedit! Bilete de avion sub 100 de euro la destinații de top din Europa! Iată oferta

Dragoș Petrescu
Dragoș Petrescu

În ceea ce privește segmentele de alimentație publică, acestea au fost împărțite în două pachete, cu Dnata Catering câștigând primul pachet, reprezentând 55% din spațiile alocate, iar City Cafe Express câștigând cel de-al doilea pachet, reprezentând 45%. Dragoș Petrescu a subliniat că licitația a fost deschisă și competitivă, implicând jucători importanți pe plan internațional.

City Cafe Express a fost deja prezent pe Aeroportul Otopeni ca subcontractant al Dnata Catering, însă acum va opera propriile sale spații comerciale. Licitațiile pentru celelalte segmente comerciale au fost câștigate de Lagardere Travel Retail (duty-free și retail), Vending Zone (vending machines) și Casa de Schimb Valutar Adriatica & Company (schimb valutar).

Deși licitațiile ar fi trebuit să fie finalizate până la sfârșitul anului 2022, acestea au fost amânate și au fost completate abia în octombrie anul trecut, conform reprezentanților CNAB.

„Pregătirea documentaţiilor aferente participării la procedurile de licitaţie a început la jumătatea anului trecut, în luna august, acestea fiind disponibile spre consultare publică. Cele patru proceduri (duty free, alimentaţie publică, vendomate şi schimb valutar) au fost lansate în luna octombrie 2023, a urmat perioada de clarificări şi de pregătire a ofertelor iar în luna decembrie 2023, respectiv ianuarie 2024, s-au derulat procedurile de licitaţie, fiind desemnaţi ofertanţii câştigători“, au explicat reprezentanţii CNAB.

Vezi și: Vechime în muncă la pensie 2024. Anunț pentru românii care nu lucrează cu 8 ore

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult