- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Impozit cu 500% mai mare pentru o categorie de proprietari. Cine va avea de plătit sume colosale începând cu 2024

05 Dec, 19:01 • Bumbeneci Diana
Categoria de proprietari care va plăti un impozit mai mare cu 500%. Se întâmplă chiar anul viitor.
Impozit cu 500% mai mare pentru o categorie de proprietari. Cine va avea de plătit sume colosale începând cu 2024

Impozitul va crește din anul 2024 pentru anumite categorii de proprietari. Consiliul Local al Sectorul 1 a aprobat marți supraimpozitarea a aproximativ 20 de proprietari care nu și-au îngrijit clădirile pe care le au.

Impozite mai mari cu 500%

În acest sens, aceștia vor plăti, în anul 2024, un impozit majorat cu valori între 100% și 500%, în funcție de starea imobilului. Anunțul a fost făcut de primarul Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 susține că este vorba despre imobile situate pe Str. Biserica Amzei, Bd. Dacia, Str. Berzei, Str. G-ral H. Berthelot, Str. Panait Istrati, Str. Popa Tatu și Str. Băneasa.

Vezi și: Vești bune pentru donatorii de sânge. Ministerul Finanțelor anunță dobânzi mai bune pentru titlurile de stat Fidelis

impozit blocuri
impozit blocuri

„Cele mai multe dintre aceste clădiri urâțesc înfățișarea Sectorului și sunt un adevărat pericol pentru trecători, mai ales când bate vântul sau când plouă”, susține Clotilde Armand.

La momentul actual, primăria are în evidență mai multe zeci de imobile care au fațadele degradate.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au emis în acest an sute de somații proprietarilor pentru a-și remedia/restaura imobilul. Mă bucur să văd că mulți dintre proprietari au răspuns somațiilor și și-au reparat fațadele caselor. Semnul trebuie să ajungă istorie”, adaugă primarul.

Impozitele generale nu vor crește

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susține că în bugetul de stat pe 2024 sunt cuprinse şi cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor, investiţiile pe programul Anghel Saligny şi că vor fi zero creşteri de taxe şi impozite.

„Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024 (cu parlamentarii liberali – n.r.). Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli. Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024.

Apoi, al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală.

Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale”, a afirmat Boloş.

Mai poți citi astăzi și: Se profilează recesiunea în zona euro. Cu ce se confruntă piața pe final de 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult