- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Impozit de 70% în România. Cine sunt românii care vor plăti atât de mult

20 Jan, 10:05 • Bumbeneci Diana
Impozit 70% pentru o categorie de români. Lunile următoare se impun măsuri drastice.
Impozit de 70% în România. Cine sunt românii care vor plăti atât de mult

Ultimele măsuri fiscale decise pentru români au dus la nemulțumiri în rândul românilor. Guvernul are în plan să impună un impozit de 70% pentru veniturile nedeclarate. Este doar una dintre prevederile care fac parte din inițiativa luată de șefii statului. Ministrul Finanțelor propune ca această măsură să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie 2024.

Impozit de 70% pentru o categorie de români

Guvernul a pus gând rău unei categorii de români! Asta pentru că odată cu noile măsuri fiscale este prevăzut și un impozit uriaș de 70% pentru persoanele care nu și-au declarat veniturile. Proiectul de lege a fost făcut public de către Ministerul Finanțelor. De la 1 iulie 2024 a fost propusă această măsură legislativă de către Ministerul Finanțelor.

Va fi schimbată și cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror proveniență nu poate fi dovedită. Pentru asta se va introduce cota de 70% pentru veniturile nedeclarate, ca drept măsură pentru a arăta consolidarea disciplinei financiare și fiscale.

Ai mai putea citi: Probleme în discuțiile cu marile magazine. Prețurile la alimente pot exploda de la 1 februarie. Ce propuneri se fac

impozit 70%
impozit 70%

Potrivit informațiilor transmise în spațiul public de către Ministerul Finanțelor, toți cei care au veniturile nedeclarate și se tem de acest impozit, își pot declara veniturile până când legea va intra în vigoare.

„Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, se arată în proiectul de lege cu noile măsuri fiscale.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

A apărut și taxa pe lux în România

Taxa pe lux a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024 și vizează o categorie de români. Toți cei care dețin mașini scumpe și proprietăți de lux trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar să plătească o nouă taxă la ANAF. Această taxă se va aplica astfel:

-persoanele fizice care, la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, au în proprietate/ proprietate comună clădiri rezidențiale situate în România, dacă valoarea impozabilă a clădirii depășește 2.500.000 de lei (aproximativ 500.000 de euro);

– persoanele fizice și persoanele juridice care au în proprietate autoturisme înmatriculate/ înregistrate în România a căror valoare de achiziție individuală depășește 375.000 de lei (circa 75.000 de euro).

Vezi și: Ajutor de înmormântare 2024. Începând cu luna ianuarie se oferă alte sume de bani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult