- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură de stat în Republica Moldova. Planurile diabolice ale Rusiei. Analistul militar Radu Tudor avertizează riscuri pentru România

13 Feb, 16:33 • Polojan Tudor
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a făcut un anunț fără precedent. Kremlinul planifică o lovitură de stat.
Lovitură de stat în Republica Moldova. Planurile diabolice ale Rusiei. Analistul militar Radu Tudor avertizează riscuri pentru România

Un anunț fără precedent a venit din partea președintelui moldovean. Aceasta spune că este foarte posibil ca forțele armate rusești să ajungă la granița cu România, scrie antena3.ro.

Radu Tudor, analist militar și realizator al postului de televiziune Antena3 CNN, a lansat acest avertisment. La rândul ei, Maia Sandu spune că Rusia vrea să schimbe puterea din Republica Moldova pentru a putea folosi țara în războiul împotriva Ucrainei.

„În realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale, cum ar fi formațiunea ȘOR, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute pentru legăturile lor cu (omul de afaceri și politicianul) Plahotniuc.

Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău cu una nelegitimă, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Te-ar mai putea interesa și: Când vor fi realimentate cardurile de sprijin pentru alimente în 2023. Vouchere pentru elevi și sprijin pentru nou-născuți. Buget de 1,8 miliarde de euro pentru persoanele vulnerabile.

Moldova este amenințată de către Rusia/ sursa foto: playtech.ro
Moldova este amenințată de către Rusia/ sursa foto: playtech.ro

Moldova trebuie să rămână în picioare

Din declarațiile analistului militar reiese faptul că în Republica Moldova a fost declanșat un război hibrid de către Moscova, care are ca scop răsturnarea puterii legitime de la Chișinău. Radu Tudor spune că este de interesul nostru ca Maia Sandu să își păstreze funcția de președinte al Republicii, mecanismele democratice din Moldova fiind, în acest fel, protejate.

În scenariul negru, dacă Rusia reușește o lovitură de stat în țara vecină, se va afla în acest fel mai aproape de noi și mai aproape, totodată, de granița NATO. Realizatorul TV este convins că Vladimir Putin va amplifica războiul hibrid.

Analistul cere ca toate entitățile din occident, România în mod special, să ajute cu informații sau date care pot preveni haosul ce se va crea în Republica Moldova dacă nu acționăm. Rusia ar putea să domine politic Republica, dar, mai mult de atât, ar amenința întreaga Europă din punct de vedere militar.

Mai citește și: Noi norme pentru crescătorii de animale. Acestea sunt obligatorii dacă vor să încaseze bani de la APIA. Schimbări de la personalul fermei până la metodele de creștere

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult