- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În atenția brașovenilor! Mașinile electrice nu vor mai beneficia de încărcare gratuită!

13 Dec, 20:54 • Oprea Alina
Brașovenii primesc o veste nu tocmai bună. Cei care dețin mașini electrice, nu se vor mai putea bucura de încărcare gratuită astfel că s-a propus un preț, care se alteaptă a fi aprobat!
În atenția brașovenilor! Mașinile electrice nu vor mai beneficia de încărcare gratuită!

Cererea penru mașinile electrice a crescut enorm în ultima perioadă de timp, iar încărcarea acestora nu mai reprezenta o problemă pentru șoferii din România sau pentru cei care tranzitau țara noastră. Totuși, a fost luată decizia ca la anul încărcarea mașinilor electrice și hibrid să nu mai fie gratuită la stațiile publice instalate de primărie în oraș. Este o noutate care a fost adusă prin intermediul noului regulament pentru folosirea stațiilor de încărcare, un anunț ce a fost efectuat de Agenția de Presă Rador, care citeazp Radio Brașov.

Ai putea fi interesat și de: Compania românească Allview lansează prima sa mașină electrică CityZEN! Modelul va avea un preț de vânzare de aproape 8.000 de euro

Încărcarea mașinilor electrice hibride nu va mai fi gratuită

Este foarte important a se menționa faptul că acest proiect de regulament a fost lansat în dezbatere publică astăzi. Brașovenii sunt așteptați să își expună părerea, să aducă modificări sau completări până la data de 10 ianuarie 2024.

Mașină electrică
Mașină electrică

„Având în vedere că în acest moment municipalitatea derulează un proiect de dezvoltare a unei rețele de aproximativ 250 de stații de încărcare în zonele intens circulate, în cartiere, în stațiile de taxi și în parcările publice, este necesară reglementarea modului în care utilizatorii pot beneficia de aceste servicii, atât condițiile în care își pot încărca mașinile, facilitățile pe care le au, cât și tariful pe care ar trebui să îl plătească pentru încărcarea acestor vehicule electrice”, a precizat Purtătorul de Cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea, potrivit informțiilor furnizate de profit.ro.

Prin prisma acestor discuții, a fost propus și prețul de către Purtătorul de Cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea, iar acesta a ajuns la un preț de 1,4 lei/kwh.

Precum am menționat anterior, sunt foarte mulți cetățeni români care au început să își achiziționeze mașini electrice, astfel că acestea nu polueză și le facilitează și viața oamenilor. Astfel, în Municipiul Brașov sunt înregistrate aproximativ 700 de autoturisme electrice și peste 4.500 de autoturisme hibrid. Este foarte important de luat la cunoștință că nu doar Brașovul se numără printre orașele care înregistrează un număr majorat de astfel de mașini, ci și alte orașe, precum București, Cloj-Napoca, Timișoara, ba chiar și orașele mici.

Ai putea fi interesat și de: Vânzările globale la mașinile electrice au crescut considerabil în noiembrie! Cu 20% mai mult față de anul precedent