- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În atenția pensionarilor! În Decembrie 2023, pensionarii vulnerabili vor primi o sumă în plus!

12 Nov, 12:01 • Oprea Alina
Începând cu luna Decembrie, pensionarii vor avea parte de o surpriză. Aceștia vor beneficia de o tranșă de bani, pe lângă pensia lor!
În atenția pensionarilor! În Decembrie 2023, pensionarii vulnerabili vor primi o sumă în plus!

În luna Decembrie a anului 2023, o anumită categorie de pensionari va primi o sumă în plus, pe lângă pensie. Această tranșă va fi virată pe cardurile acestora dedicate alimentelor și meselor calde. Mai exact, la jumătatea lunii viitoare, pensionarii vor primi o sumă de 250 de lei în plus, prin intermediul programului “Sprijin pentru România”.

Banii pe care aceștia îi vor primi vor fi plăti efectuate de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Mai mult decât atât, suma în valoare de 250 de lei va fi virată o dată la două luni, pentru persoanele vulnerabile, conform datelor centralizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Vezi mai multe despre: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „Mărirea salariilor, risc inflaţionist. În privinţa pensiilor, să vedem despre ce e vorba. Deocamdată este cam mult zgomot, că se aplică de la anul, că e indexare, că mai vine ceva în plus”

Ce categorie de pensionari va beneficia de suma de 250 de lei

Bani în plus pentru pensionari!
Bani în plus pentru Pensionari
  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Trei puncte de lucru aferente Casei de Pensii, suspendate!

Începând cu data de 14 Noiembrie 2023, până la data de 31 Decembrie 2023, punctele de lucru Sânnicolau Mare, Jimbolia și Deta, vor avea punctele de lucru închise.

“ANUNȚ IMPORTANT!

ÎNCEPÂND CU DATA DE 14.11.2023 PÂNĂ LA DATA DE 31.12.2023 ACTIVITATEA LA PUNCTELE DE LUCRU ALE CASEI JUDEȚENE DE PENSII TIMIȘ DIN: SÂNNICOLAU MARE, JIMBOLIA ȘI DETA SE SUSPENDĂ.

Dosarele de pensii precum si alte documente vor putea fi depuse la ghiseele de la sediul central al instituitiei noastre din Timisoara, str. Andrei Saguna nr. 5A.

Programul cu publicul se desfasoara dupa urmatorul program:

– Luni, marti, miercuri – intre orele 8,30 – 16,00
– Joi – intre orele 8,30 – 18,00
– Vineri – intre orele 8,30 – 14.

De asemenea, ne puteti scrie pe adresa de mail: [email protected]
TEL.: 0256308070.”, potrivit bugetul.ro.

Vezi mai multe despre: Simona Bucura-Oprescu, răspuns la declarațiile lui Boloș privind lipsa de finanțare pentru majorarea pensiilor. „România trebuie să găsească bani”