- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În atenția profesorilor. Ce se poate achiziționa cu cardurile de carieră didactică

12 Nov, 14:29 • Oprea Alina
Cardurile pentru carieră didactică, până la momentul actual, toți profesorii trebui să îi fi primit deja!
În atenția profesorilor. Ce se poate achiziționa cu cardurile de carieră didactică

Personalul didactic primește o sumă în valoare de 1.500 de lei, în timp ce personalul nedidactic primește o sumă de 500 de lei. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a făcut declarații cu privire la cheltuielile eligibile, mai exact ce vor putea profesorii să achiziționeze cu banii primiți.

“În ceea ce privește cheltuielile cu echipamente IT, se consideră cheltuieli eligibile cheltuielile precum achiziția de laptop-uri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente și orice alte dispozitive care se pot folosi în procesul educațional.”, a declarat Adrian Câciu, potrivit bugetul.ro.

Vezi mai multe despre: Prima de carieră didactică. Profesorii vor primi 1.500 de lei/an școlar sub forma suportului electronic. Care este perioada de valabilitate și unde pot fi utilizați acești bani!

Ce a transmis MIPE pentru profesori

Profesori care primesc o sumă de bani
Profesori care primesc o sumă de bani

“Referitor la cheltuielile eligibile în cadrul măsurilor de sprijin educațional, prevăzute de OUG nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, precum și unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învățământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene precizează că a fost emis Ordinul de ministru nr. 3.956/2023, publicat în Monitorul Oficial în data de 20 octombrie 2023.

În ceea ce privește cheltuielile cu echipamente IT, se consideră cheltuieli eligibile cheltuielile precum achiziția de laptop-uri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente și orice alte dispozitive care se pot folosi în procesul educațional.

Precizăm că în toată această perioadă a existat un dialog permanent între MIPE și reprezentanții instituțiilor educaționale și că împreună depunem toate eforturile astfel încât măsurile guvernamentale, în special cele din fonduri europene nerambursabile, să sprijine angajații din sectorul educațional și creșterea calității actului de educație.”, a precizat MIPE, potrivit sursei citate.

De asemenea, MIPE a precizat și magazinele de unde aceștia pot face achiziții cu cardurile respective cadrelor didactice și nu numai.

“Lista partenerilor este actualizată săptămânal. Personalul din învățământ poate trimite sugestii pentru noi unități comerciale (denumire, adresă, website) la adresa de e-mail [email protected]

Lista, precum și alte informații, aici: Sodexo.”,a precizat MIPE, conform sursei citate.