- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prima de carieră didactică. Profesorii vor primi 1.500 de lei/an școlar sub forma suportului electronic. Care este perioada de valabilitate și unde pot fi utilizați acești bani!

03 Nov, 17:38 • Oprea Alina
Prima de carieră didactică urmează a fi transferată sub forma supotului electronic, iar profesorii vor primi o sumă în valoare de 1.500 de lei/an școlar. Mai mult decât atât, a apărut lista magazinelor unde pot fi utilizați acești bani!
Prima de carieră didactică. Profesorii vor primi 1.500 de lei/an școlar sub forma suportului electronic. Care este perioada de valabilitate și unde pot fi utilizați acești bani!

Prima de carieră didactică poate fi utilizată conform O.U.G. nr. 58/2023, care în vedere achiziția de cărți și cursuri de specialitate, dar și echipamente IT. Nu doar aceste achiziții pt fi făcute, ci pot fi acoperite și nevoi didactive individuale specifice. Valoarea Primei de carieră didactică este de 1.500 lei/an școlar, iar pentru personalul nedidcatic, suma oferită este de 500 de lei.

În cazul în care acest card care este oferit cu aceasă sumă va fi utilizat pentru scopuri care nu includ cele menționate în O.U.G. nr. 58/2023, cei în cauză vor suferi contravenții și vor fi sancționați cu amendă. Sumele care sunt încărcate pe card pot fi utilizate doar în perioada de valabilitate, mai exact până la data de 31.08.2024.

Lista magazinelor unde poate fi utilizat cardul

Cardul nu poate fi utilizat decât în contextul celei mai diversificate rețele de parteneri afiliați Pluxee, cu prezență locală sau națională, inclusiv comercianți online.

Prima de carieră didactică
Prima de carieră didactică

Unitățile partenere nu au voie să acorde rest de bani. Cardul pentru prima de carieră didactică nu poate fi folosit pentru efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar, potrivit știripesurse.

Citește mai multe despre: Cardurile cu prima didactică vor fi livrate marți și miercuri. Profesorii care vor primi cei 1.500 de lei de la stat

Prima de carieră didactică. Declarații ale Ministerului Educației

„Reprezentanții Ministerului Educației au participat, în cursul zilei de luni, 30 octombrie, la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ai federațiilor sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar și ai operatorului economic care gestionează măsurile de susținere a activității didactice emise sub forma suportului electronic pentru a clarifica o serie de aspecte privitoare la „Prima de carieră didactică” prevăzută de OUG nr. 58/2023.”, se arată comunicatul Ministerului Educației, potrivit edupedu.

Răspunsurile Ministerului Educației clarifică o serie de aspecte privind:

  • „Modalitatea de alimentare a cardurilor.
  • Situația în care o persoană este încadrată greșit într-o categorie de personal sau nu a primit cardul.
  • Perioada de valabilitate a sumelor încărcate pe card.
  • Documentele necesare pentru justificarea financiară a unor părți din prima de carieră didactică.”, potrivit sursei citate.

Citește mai multe despre: Vouchere didactice 2023. Profesorii primesc pe card 1500 de lei în octombrie. Ce pot deconta legal