- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În atenția tuturor pensionarilor! Luni, 4 Decembrie, se întâmplă! Ce anunț a făcut Daniel Baciu, Președintele Casei Naționale de Pensii Publice!

03 Dec, 15:39 • Oprea Alina
În decursul zilei de luni, 4 Decembrie 2023, pensionarilor li se vor livra pensiile de către poștași. Anunțul a fost făcut de Daniel Baciu!
În atenția tuturor pensionarilor! Luni, 4 Decembrie, se întâmplă! Ce anunț a făcut Daniel Baciu, Președintele Casei Naționale de Pensii Publice!

Daniel Baciu, Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a făcut un anunț pentru pensionarii din România!

În decursul zilei de miercuri, acesta a menționat că pensiile vor fi livrate de poștași începând cu data de 4 Decembrie 2023, luni.

Ai putea fi interesat și de: Care va fi cea mai mică pensie din România în 2024? Simona Bucura Oprescu a vorbit despre acest aspect, în contextul recalculării 

Pensiile vor fi livrate pensionarilor luni, 4 Decembrie 2023!

Pensionarii primesc pensia
Pensionarii primesc pensia

De când sunt preşedinte la Casa Naţională de Pensii nu s-a întârziat absolut nicio zi. E aceeaşi procedură în fiecare an. Am făcut toate diligenţele în acest sens. Deja o parte din bani i-am virat Companiei Naţionale Poşta Română începând chiar de săptămâna trecută – o sumă substanţială. Aproximativ 50% din suma pe luna decembrie am virat-o. Urmează să facem plăţi şi după 1 Decembrie.

Luni, 4 decembrie, vom mai face încă o plată, vom mai face şi ulterior, astfel încât oamenii să primească banii la timp, aşa cum îi primesc lună de lună, să nu se simtă aceste zile libere.

Colegii mei din teritoriu, din casele teritoriale de pensii, depun toate eforturile ca banii să ajungă la timp la pensionari. Până pe data de 15 decembrie, toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii. Colegii mei sunt responsabili, nu va fi afectat procesul de plată a pensiilor pe luna decembrie”, a declarat Daniel Baciu, la lansarea oficială a aplicaţiei RODPA1 a CNPP, conform Agerpres.

„Trăim într-o ţară democratică, este dreptul lor să protesteze. Unii sunt în protest spontan, alţii sunt în gravă, dar sunt două lucruri diferite, sunt două planuri diferite. Ei revendică nişte drepturi salariale care, sincer, sunt nişte lucruri destul de clare şi evidente.

Sunt diferenţe mari între salariile din casele teritoriale de pensii şi alte instituţii publice. Acest lucru nu este de contestat, sunt diferenţe de câteva mii de lei, nu e vorba de o diferenţă mică. Este dreptul lor să protesteze, dar misiunea lor este destul de nobilă, pentru că ei trebuie să asigure servicii de calitate seniorilor români şi asta fac, lună de lună, cu profesionalism şi nu se pune problema ca colegii mei din teritoriu să nu facă această plată a pensiilor, cum o fac de fapt regulat pe fiecare lună, în decursul unui an”, a adăugat Baciu, potrivit bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: Topul celor mai prosperi rectori din România: Tudorel Toader are 7 locuinţe, 11 terenuri, un Mercedes, conturile pline şi pensie specială