- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În atenția tuturor șoferilor! Punctul de amendă ar putea crește în anul 2024!

07 Dec, 10:40 • Oprea Alina
Odată cu anul 2024, șoferii ar trebui să aibă în vedere faptul că punctul de amendă ar putea crește! Astfel, valorile contravențiilor vor fi și ele mai mari!
În atenția tuturor șoferilor! Punctul de amendă ar putea crește în anul 2024!

Șoferii români mai primesc o veste care îi va afecta! De anul viitor, punctul de amendă ar putea crește! Din luna octombrie, salariul minim a fost majorat la 3.300 de lei.

Teoretic, punctul de amendă este 10% din valoarea salariului minim, dar de câţiva ani această valoare a fost îngheţată la 145 de lei.

Așadar, se ia în calcul alinierea punctului de amendă la valoarea salariului minim. Astfel, valoarea acestuia ar putea ajunge la 330 de lei, ceea ce semnifică dublul valorii din prezent.

Ai putea fi interesat și de: Veste proastă pentru șoferi. Impozit mai mare cu 14% pentru mașini. Care vor fi tarifele, în funcție de capacitatea cilindrică

Cât vor plăti șoferii pentru amenzi?

Această prevedere are legătură cu centura de siguranță. Astfel, șoferii care sunt prinși în trafic fără a purta centura de siguranță, vor fi sancționați cu 3 puncte de amendă. Mai mult decât atât, dacă în prezent valoarea acesteia este de 435 de lei, de la anul va fi de 990 de lei.

Noi reguli pentru șoferi
Noi reguli pentru șoferi

Mai mult decât atât, utilizarea telefonului la volan poate aduce amenzi uriașe. Cei care vorbesc la telefon vor fi sancționat cu o amendă de 2.600 de lei și li se poate suspenda permisul pentru 60 de zile.

Șoferii trebuie să respecte aceste reguli, care sunt simple, de altfel, pentru a nu fi sancționați contravențional. De asemenea, pentru alte contravenții mai grave, care sunt încadrate la clasa a 5-a de amenzi de către polițiști, sunt aplicate 100 de puncte de amendă. Valoarea acesteia poate ajunge și la 33.000 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 6.600 de lei, multe dintre cazuri reflectând chiar și valoarea mașinii, conform Antena3.

Aceste reguli sunt reintroude cu măsuri noi, pentru că ele deja existau. Utilizarea telefonului era interzisă și înainte, cu scopul de a evita incidentele rutiere, precum și ideea de a purta centura de siguranță. Amenzile cresc constant, iar șoferii trebuie să aibă la cunoștință acest fapt pentru a nu fi sancționați cu puncte sau de a le fi suspendat permisul de conducere.

Ai putea fi interesat și de: Primul tronson al drumului care traversează Munții Apuseni, aproape gata pentru toți șoferii! Acesta va fi dat în folosință în data de 15 decembrie!