- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul tronson al drumului care traversează Munții Apuseni, aproape gata pentru toți șoferii! Acesta va fi dat în folosință în data de 15 decembrie!

04 Dec, 10:41 • Oprea Alina
Așteptarea a luat sfârșit! Drumul județean 107I care traversează Apusenii, mai exact primul tronson, va fi gata de inaugurare pe data de 15 decembrie! Acesta este aproape finalizat!
Primul tronson al drumului care traversează Munții Apuseni, aproape gata pentru toți șoferii! Acesta va fi dat în folosință în data de 15 decembrie!

Primul tronson din drumul județean 107I din județul Alba, care traversează Munții Apuseni, este aproape de final și acesta va fi recepționat în data de 15 decembrie. Acest drum a fost denumit, inițiat, Transalpina de Apuseni, însă va purta numele de Transapuseana, iar autoritățile județene fac demersuri pentru ca denumirea să devină marcă protejată.

Ai putea fi interesat și de: Cum arată primul tronson al autostrăzii de centură a Capitalei A0. Când se va deschide

Primul tronson care traversează Munții Apuseni!

Priul tronson din drumul județean care traversează Munții Apuseni (DJ) 107I, are o lungime de 43 de kilometri, pe ruta Aiud – Bucium și este aproape finalizat și va fi recepționat pe data de 15 decembrie, conform jurnaliștilor de la Ziarul Unirea.

Acesta era cunoscut, înainte, ca fiind „Transalpina de Apuseni”, însă acesta va avea o denumire oficială.

Drumul care traversează Munții Apuseni
Drumul care traversează Munții Apuseni

„Potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, instituția a făcut demersuri pentru a proteja marca «Transapuseana», astfel că, de acum înainte, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni va purta acest nume”, notează sursa citată, conform Profit.ro.

Cristian Panea, care este reprezentant al constructorului drumului, a făcut declarații pentru ziartulunirea.ro, iar acesta a menționat că pe lotul 1 au fost finalizate lucrările de consolidări, podurile și podețele dalate, rigolele pentru drenarea apelor pluviale, marcajul rutier (cu excepția zonei Aiud) și turnarea ambelor straturi de asfalt, mai puțin în zona în care se lucrează la Aiud. În prezent, se lucrează la amplasarea de indicatoare rutiere, borne kilometrice și podețe de acces. Pe lotul 2 al acestui drum se lucrează la 7 poduri din 13 și s-au finalizat în proporție de 90% lucrările de consolidări.

Precum au precizat și jurnaliștii, modernizarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni este cea mai mare investiție pe un drum județean din România, iar valoarea totală se ridică la 73 de milioane de euro și este un proiect în mare parte finanțat din fonduri europene. Lungimea acestui drum este de 78 de kilometri și face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) și zona Bucium – Abdrud (DN 74).

Ai putea fi interesat și de: Oferta pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane Cluj-Napoca a fost depusă! Investiția este în valoare de peste 1 miliard de euro!