- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În ce condiții vor putea intra părinții în școlile în care învață copiii lor. Ce prevede noua legea a Educației

19 Jul, 15:22 • Andrei Alina
Noua lege a Educației, care va intra în septembrie 2023, aduce modificări importante în privința accesului părinților în școlile în care învață copiii lor. Iată în ce condiții vor putea intra părinții în incinta unităților de învăâîmânt.
În ce condiții vor putea intra părinții în școlile în care învață copiii lor. Ce prevede noua legea a Educației

Anul școlar 2023 – 2024 va debuta la 11 septembrie. Noul an școlar va fi marcat de mai multe modificări întrucât din septembrie intră în vigoare noile legi ale Educației. În cea ce privește învățământul preuniversitar (reglementat de Legea 198/2023), una dintre noutățile prevăzute este aceea a restricționării accesului părinților în incinta școlilor.

Citește și: Schimbări majore în educație. Klaus Iohannis, la promulgarea Legilor Educației: „Această reformă nu este o simplă opțiune, ci un pas obligatoriu”

În ce condiții vor putea intra părinții în școlile în care învață copiii lor

Conform prevederilor legale, accesul părinților, tutorilor sau reprezentanților legali ai elevilor este permis în incinta unităților de învățământ, în concordanță cu procedura de acces prevăzută în regulamentul de organizare și funcționare al unității, dacă:

  • a fost solicitat sau a fost programat pentru o discuție cu un cadru didactic sau cu directorul ori directorul adjunct al unității de învățământ;
  • desfășoară activități în comun cu cadrele didactice;
  • depune o cerere sau alt document la secretariatul unității de învățământ;
  • participă la acțiuni organizate de părinți, aprobate de conducerea unității de învățământ;
  • în alte situații speciale prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al unității, scrie avocatnet.ro.net

Citește și: Meditații la școală, nu acasă! Ministerul Educației propune mai multe ore de pregătire suplimentară „Măsura este bine definită”

O astfel de măsură era prevăzută și în anii anteriori, însă numai în Regulamentul-cadru de organizare a unităților de învățământ preuniversitar. Acesta preciza și faptul că părinții din ciclul primar au obligația să însoțească elevii „până la intrarea în școală”.