- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În ce localitate din România şomajul este zero? Primarul se mândreşte cu această reuşită

04 May, 18:18 • stefan.vlad
În ce localitate din România şomajul este zero? Chiar dacă pare greu de crezut, acest lucru este cât se poate de adevărat. În ţara noastră, este o comună unde nici un cetăţean nu primeşte şomaj şi mai mult decât atât, primarul susţine că nimeni nu duce grija zilei de mâine. 
În ce localitate din România şomajul este zero? Primarul se mândreşte cu această reuşită

În ce localitate din România şomajul este zero? În comuna Izbiceni, din județul Olt, tinerii încep să lucreze odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, iar locurile de muncă sunt asigurate. Toți oamenii sunt angajați în producția agricolă și unde agricultura este foarte dezvoltată, generând venituri de milioane de euro pe an.

Aproximativ 1.500 de familii au sere sau solarii cu legume, iar primarul susține că nimeni din Izbiceni nu duce grija zilei de mâine.

Citeşte şi: Eurostat: România a înregistrat cele mai mari rate ale șomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană

În ce localitate din România şomajul este zero?

„În raport cu alte localități, noi menținem populația tânără în localitate, pentru că aici au locul de muncă asigurat, iar locul de muncă este chiar la ei acasă.Dacă muncești și ești serios nu mori de foame. În Izbiceni nu se moare de foame. În Izbiceni, șomajul este zero, chiar dacă nu avem zonă industrială.Oamenii sunt angajați la ei acasă. Și sunt angajați într-o muncă serioasă, cu câștiguri serioase”

, a declarat primarul Marian Gulie, potrivit Agrointel.ro.

Cel care se află la cârma comunei se mândrește cu această reușită, spunând că populația din localitate este tânără și nu are motive să plece în afara țării, deoarece există întotdeauna oportunități de muncă.  „Avem o bucurie privind acel ajutor de minimis, pe cultură protejată, de 3.000 euro și în fiecare an am avut peste 1.000 de solicitări de finanțări.

În acest fel, în comuna Izbiceni intră, de regulă, minim 3 milioane de euro, la care se mai adaugă și alte plăți cu privire la legumicultură sau cultura mare. Deci, anual, aproximativ 4 milioane de euro intră în comună”, a mai declarat primarul.

Cât a ajuns o asigurare de șomaj în România

Asigurarea de șomaj este o extensie a celei de viață și ne costă în plus aproximativ 10% din valoarea asigurării principale. Începând cu această lună, pe piață apar variante care promit o perioadă mai mare de ajutor în cazul pierderii jobului.

Potrivit sursei citate, noile tipuri de asigurări de șomaj propun o sumă asigurată cuprinsă între 2.000 și 4.000 lei, adică dacă rămâi fără loc de muncă, beneficiezi de această sumă timp de maximum 12 luni, în funcție de cât ai cotizat.

Mai multe societăți din țara noastră au început să prezinte o serie de asigurări de șomaj, însă variază suma asigurată și numărul de luni care se plătesc. Majoritatea vin la pachet cu asigurările de viață încheiate când se accesează un credit.

Ea este o clauză suplimentară care poate fi adăugată la o asigurare de viață. Deci nu pot să închei o asigurare pentru șomaj independentă de o asigurare de viață. Pe decursul unei asigurări de viață dacă îi ai de 20 de ani, tu poți să beneficiezi de acest ritm de maxim cinci ori. Deci dacă rămâi, ești în șomaj de maxim cinci ori. Dacă ești de 10 ori, tu nu primești mai mult de cinci”, spune Cosmina Dinu, broker. (Citiţi AICI mai multe detalii)