- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În februarie încep noile lucrări de pe Prelungirea Ghencea. Când ar trebui să fie gata lotul de 1 kilometru dintre Pasajul Domnești și Cartierul Latin

12 Jan, 21:23 • Adrian Popovici
Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că lucrările pentru proiectarea şi execuția conexiunii dintre Prelungirea Ghencea şi Centura Bucureşti vor începe în data de 20 februarie și urmând să fie gata după 12 luni.
În februarie încep noile lucrări de pe Prelungirea Ghencea. Când ar trebui să fie gata lotul de 1 kilometru dintre Pasajul Domnești și Cartierul Latin

Directorul CNAIR a anunțat că lucrările pentru proiectarea şi execuția conexiunii dintre Prelungirea Ghencea şi Centura Bucureşti vor începe în data de 20 februarie și ar trebuie să fie gata după 12 luni. Este vorba despre un lot care se întinde pe un kilometru, între Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei și Cartierul latin și pentru care contractul a fost semnat pe 5 ianuarie 2024, transmite Economedia.

Câștigătorul acestui contract este constructorul român Tracon, firma care a dus la bun sfârșit contractul de la Pasajul Domnești. Lucrările de lărgire pentru Prelungirea Ghencea se fac pentru o lățime cuprinsă între 34 și 41 de metri, în plus, este prevăzută păstrarea unui spațiu de 8 metri pentru viitoarea linie de tramvai.

Începând cu data de 20 februarie, constructorul român are la dispoziție două luni pentru a realiza partea de proiectare și documentare necesară pentru noile lucrări de pe Prelungirea Ghencea. Asta înseamnă că îi vor mai rămâne încă 10 luni pentru execuția propriu-zisă.

„Am stabilit astăzi ca pe data de 20 februarie să inceapă lucrărille pentru proiectarea şi execuţia conexiunii dintre Prelungirea Ghencea şi Centura Bucureşti (DNCB). Prin contractul semnat la sfârşitul anului trecut urmează ca Prelungirea Ghencea să fie lărgită la patru benzi, între Cartierul Latin (str. Mărăcineni) şi Pasajul Domneşti”, a declarat Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Prin contractul semnat la sfârșitul anului trecut urmează ca Prelungirea Ghencea să fie extinsă la patru benzi, între Cartierul Latin, mai exact str. Mărăcineni, și Pasajul Domnești. Autoritățile au oferit constructorului un buget de 41,91 milioane lei, fără TVA, obținut fonduri europene nerambursabile.

„Asocierea TRACON SRL. – ACVATOT SRL are la dispoziţie 41,91 milioane lei, fără TVA (fonduri europene nerambursabile) şi 12 luni (2 luni proiectare şi 10 luni execuţie a lucrărilor) pentru lucrări”, a mai transmis șeful CNAIR despre contractul care vizează Prelungirea Ghencea.

Citește și: Capitala va ajunge de la 32 la 60 de km de pistă de biciclete. În ce zone se derulează noile proiecte

Ce lucrări vor fi executate pe Prelungirea Ghencea?

Conform contractului semnat de constructor și autorități, contractul trebuie să includă următoarele aspecte:

  • lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești;
  • amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului și piste de biciclete;
  • amenajarea a 2 stații de autobuz;
  • amenajarea unei zone mediane pentru construcția ulterioară a unei linii de tramvai cu cale dublă (tramvaiul 41);
  • amenajarea de intersecții semaforizate inclusiv în zona Cartierului Latin.

Citește și: Nicușor Dan, vestea momentului pentru bucureșteni: „Toate lucrările pe Prelungirea Ghencea se vor termina în doi ani și jumătate. În vară o să avem tronsoanele 1 și 2”