- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În pragul sărbătorilor, crește numărul ucrainenilor care vin în România

19 Dec, 12:03 • Bumbeneci Diana
Polițiștii de Frontieră anunță o creștere a numărului cetățenilor ucraineni care fug din țara lor și vin în România. Iată bilanțul ultimelor 24 de ore.
În pragul sărbătorilor, crește numărul ucrainenilor care vin în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că duminică au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 200.534 de persoane. Din numărul total sun 9.229 de cetăţeni ucraineni.

Numărul ucrainenilor care vor să intre în România crește din nou

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 284.500 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 75.800 de mijloace de transport.

Ucraineni la vamă
Ucraineni la vamă

Ai mai putea citi: Vămile din România, luate cu asalt! Poliția de Frontieră anunță trafic de opt ori mai mare

Conform bilanțului IGPF, începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 3.097.214 de cetăţeni ucraineni. Numărul zilnic al ucrainenilor s-a menținut de atunci destul de mare, având în vedere câte persoane fug din calea războiului și caută azil în România sau în alte țări.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 31 de fapte ilegale (16 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 9.000 de lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de aproximativ 200.000 lei. Mai mult, se pare că ieri nu s-a permis intrarea în ţară a 27 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 30 cetăţeni români din diferite motive legale.

Citește și: Bilanț INS: Importurile de gaze au scăzut cu 20,1%. Cu cât s-a redus producția din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult